Gusztáv
3 °C
6 °C

Az MDF listavezetőjét gyanúsítják a marcali gyilkossággal

2006.09.16. 20:30
Az MDF marcali listavezetőjét gyanúsítják azzal, hogy több lövéssel meggyilkolt péntek éjjel egy másik, egyébként kétes ügyeiről ismert férfit Marcaliban. Sz. Gyulát őrizetbe vették. Sz. esetleges indítékairól hivatalosan nem tudni semmit, de úgy tudjuk, a férfi az utóbbi időben anyagi gondokkal kűzdött.

Több lövéssel megöltek egy 34 éves helybeli férfit a Marcali mellett lévő ipartelepen pénteken. A rendőrség szombaton el is fogta a feltételezett elkövetőt, akiről csak annyit mondanak, hogy egy 50 éves helybéli féfiről van szó. Az MDF viszont megerősítette a Hírszerző információját, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi Sz. Gyula, az MDF marcali listavezetője. A rendőrségi közlés szerint a gyilkosságot péntek este nyolc óra körül, a 34 éves áldozat autójában követte el a gyanúsított.

Hock Zoltán, az MDF alelnöke az Indexnek úgy nyilatkozott: a párt a rendőrségtől csupán annyi információt kapott, amennyi a sajtó számára is nyilvános volt eddig, tehát Sz. esetleges indítékairól nem tudnak semmit.

Anyagi gondjai voltak

Sz. Gyula amellett, hogy az MDF marcali listavezetője, önkormányzati képviselő is a Marcaliért Egyesület színeiben. Információink szerint mezőgazdasági vállalkozásból él, de tavaly a gabonatárolója leégett, azóta anyagi gondjai voltak. Szombaton délután sikerült beszélnünk egy helybéli politikustársával, aki elmondta, éppen pénteken déután találkozott Sz.-szel, nem messze a későbbi áldozat lakóhelyétől. Amikor megkérdezte tőle, hogy mi járatban van arra, Sz. azt mondta, hogy egy ismerösének hozott egy iratot. Sz. informátorunk szerint nem tűnt idegesnek. Az informátor szerint az áldozatot kétes ügyeiről ismerik Marcaliban.

Az RTL Klub híradója szerint pénzügyi vita, rendezetlen tartozás lehetett a két fél között. A gyilkosság egy olyan helyen történt, ahol a helybeliek szerint gyakran folytatnak „kétes ügyleteket”. Ide hívta találkára áldozatát a gyilkossággal gyanúsított férfi, arra azonban nem számított, hogy ezt a telefonbeszélgetést több családtagja is hallja, és így a rendőrök nagyon hamar használható nyomra bukkantak. A gyilkos egyébként közvetlen közelről, a leengedett ablakon keresztül lőtte mellkason az áldozatot.

Az MDF lemondásra szólítja fel jelöltjét

Az MDF szombaton délután közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Ebben az áll, hogy a "Magyar Demokrata Fórum mély megdöbbenéssel értesült a Marcaliban történt esetről. Az MDF az erőszak minden formáját elítéli, ezért felszólítja a Somogy megyei nagytelepülés listavezetőjét, haladéktalanul mondjon le jelöltségéről. Ellenkező esetben a Magyar Demokrata Fórum visszavonja a nagytelepülés listáját." A párt somogyi választási esélyeinek az ügy semmiképpen nem használ, bár a kilátások eddig sem voltak túl jók. A párt frakcióvezetője, Herényi Károly például jobbnak látta, ha függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson Balatonföldváron.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!