Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dugót okozott a Margit hídon az őrezred akciója

2006.09.10. 21:12
A Köztársasági Őrezred három civil autója vasárnap este leszorított egy motoros futárt, aki előtte a középső ujjával bemutott a biztonsági embereknek. A Margit hídon és a Krisztina körúton nagy torlódás alakult ki. A Bem térnél motorost gázoltak, ami tovább akadályozta a vasárnap esti közlekedést.

Hosszú sor kígyózott vasárnap este nyolc órakor a Magit hídon a körút budai irányába, mert a híd közepén az egyik sávot a Köztársasági Őrezred három autója foglalta el. Az akció tagjai a két Volkswagen Passat körül álltak, egyikük egy Audiban foglalt helyet. Az őrezred hat tagja egy pizzafutárt tartott sakkban, aki a járdán izgatottan álldogált.

Hogy mit történt, azt először a futártól érdeklődtük meg, aki szerint azért "szorították le", mert az őrezred két autója között áthajtott. A negyvenes férfi mellett Yamaha Jogja árválkodott. Felvetésünkre, hogy a pizzák a motoron nem hűlnek-e ki, azt felelte, hogy egy másik motoros futár már értük jött.

Hogy mi történhetett, azt az őrezred rangidős tagja árnyalta. A futárt azért állították meg, mondta a tiszt, mert a középső ujjával bemutatott nekik, majd felszólításukra nem akart megállni. Szerinte a férfi láthatóan "alkoholos befolyás alatt áll". A dugóra vonatkozó kérdésünkre a tiszt azt állította, hogy mindenki a rendőrökre vár, akik akkor már fél órája nem érkeztek meg.

A híd budai felhajtójánál egy rendőrautó állt mozdulatlanul és üresen, rendőröknek nyoma sem volt.

A forgalmi helyzetet tovább bonyolította, hogy a Bem térnél a Fő utcában baleset történt. Egy Peugeot 206-os egy crossmotorost gázolt. A motorost kórházba szállították.