Emőke
-4 °C
9 °C

Megtalálták a szanatóriumból eltűnt idős asszonyt

2006.10.27. 17:08
Megtalálták a Mátraházi Tüdőszanatóriumból szerdán eltűnt 82 éves asszony holttestét.

A szanatóriumtól néhány száz méterre egy patakmederben bukkantak rá annak a 82 éves asszonynak a holttestére, aki szerdán tűnt el az egészségügyi intézményből, erősítette meg az MTI információját Kompos Ferenc ezredes az Indexnek. A nő Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető édesanyja.


Kutyás mentőcsapat a Mátrában

Az idős nénit már szerdán ebédnél is hiányolták, de csak este indultak a keresésére. Csütörtökön reggel hatvan főnyi kutatócsoport és húsz keresőkutya valamint egy helikopter kezdte körkörösen átfésülni a Kékestetőtől nem messze fekvő szanatórium környékét. A csütörtöki eredménytelen keresés után pénteken reggel folytatták a kutatást.

A patakmeder, amelyben a holttestet felfedezték, párhuzamosan fut a tüdőkórház kerítésével. A 82 éves asszony holttestét a kevés vizet tartalmazó mederben, a kerítéstől mintegy 300 méterre találták. A kutatás vezetője elmondta, hogy a patakmeder fala meredek, a talajt vastagon borítja az avar, és faágak, gallyak takarják. Elképzelhető, hogy az asszony megcsúszott, vagy rosszul lett, és így került oda.

Egyelőre nem tudni, hogy az idős nő halálát fulladás, vagy kihűlés okozta-e. Az ezredes közölte, a helyszínelés pénteken délután még tart.