Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszívhatja, aki nem figyel az M3-on

2007.10.12. 14:47
Október közepén várhatón megszűnik az elterelés az M3-as Budapestről kivezető szakaszán, amely a figyelmetlen autósokat reménytelen zsákutcába tereli. Aki csak a közeli bevásárlóközpontokba akar eljutni, és nem figyel az elterelést jelző táblákra, egy idő után már nem tud letérni az autópályáról, s azonnal rögzíti a kamera, hogy nincs matricája.

Olvasónk az M3-as kivezető szakaszán Fót felé szeretett volna lekanyarodni a bevásárlóközpontokhoz. Emiatt matricát sem vásárolt, hiszen ez a rövid szakasz még díjmentes. Az M3-on kifelé haladva azonban meglepve tapasztalta, hogy az autópályáról nem lehet lehajtani a bevásárlóközpontokhoz. Kénytelen volt tovább menni az autópályán, amelynek ezt követő szakasza viszont már fizetős.

„Rögtön a lezárt lehajtó után ott vannak a matricaellenőrző kamerák, ide terelik az autósokat, hogy aztán lekamerázzák őket”, vélekedett olvasónk. Ő és néhány hasonló cipőben járó felháborodott autóstársa emiatt le is állt az út mellett, és rendőrt hívtak.

A fóti lehajtó több mint egy hónapja le van zárva az M0-s autóút csomópontjának építése miatt, erről minden lehetséges fórumon tájékoztattuk az autósokat és természetesen az elterelés ki is van táblázva, közölték az Index kérdésére az Állami Autópálya-kezelő kommunikációs osztályán.

Az autópálya forgalmi ügyeletese azt közölte: az autósoknak figyelniük kell a tájékoztató táblákat az elterelésekről, a 13-as kilométertől ugyanis továbbra is ellenőrzik a matricák érvényességét. Aki nem veszi figyelembe az elterelésről szóló táblákat és matrica nélkül tovább hajt az M3-on, annak számolnia kell a következményekkel, közölte az ügyeletes.

Öt fix traffipaxot telepítenek az M0-ásra

Az M0-ás körgyűrűn 4-5 hónapon belül öt fix telepítésű traffipax működik majd, sűrítik a rendőrség és a Közlekedési Hatóság ellenőrzéseit, valamint megvizsgálják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat - jelentette be Kákosy Csaba a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kabinetfőnöke és Szabadfi Árpád országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A rendőrség két-három naponta tart majd ellenőrzéseket. Az intézkedésekre a megnövekedett forgalolom és a sok baleset miatt van szükség. Az autóút biztonságát hosszú távon az M0-ás fejlesztése oldhatja meg: 2010-re a déli szakaszon 2x3 sávra, plusz leálló sávra bővítik a jelenlegi 2x2-es sávos leállósáv nélküli útpályát.