Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

13-an loptak ezer telefont

2007.10.29. 10:47

Százötvenmillió forint értékben loptak el mobiltelefonokat Pest megyében még július elején, az ügyben érintett 13 személyt most elfogták. A Pest megyei Randőr-főkapitányság szerint az első számú gyanúsított, egy csákvári lakos társaival július 8-án, éjszaka tört be egy logisztikai cég telephelyére, ahonnan az egyik mobilszolgáltató raktárából 1062 készüléket loptak el.

A nyomozás során a rendőrök a csákvári férfi mellett eljutottak még egy magyarhomorogi, illetve két budapesti lakoshoz is, akik közül ketten korábban, ketten pedig a bűncselekmény elkövetésének időpontjában is egy vagyonvédelmi kft. alkalmazásában álltak. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az ügyben összesen 13 személyt fogtak el, akik a lopott telefonok értékesítésében, szállításában, elrejtésében közreműködtek. Október közepén a rendőrök Budapesten elfogták egy szír állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az eltulajdonított készülékeket mintegy 10 millió forintért megvásárolta és azokat értékesítette. A gyanúsítottak közül négyen előzetes letartoztatásban, míg kilencen szabad lábon védekeznek.