Ágnes
-5 °C
2 °C

13-an loptak ezer telefont

2007.10.29. 10:47

Százötvenmillió forint értékben loptak el mobiltelefonokat Pest megyében még július elején, az ügyben érintett 13 személyt most elfogták. A Pest megyei Randőr-főkapitányság szerint az első számú gyanúsított, egy csákvári lakos társaival július 8-án, éjszaka tört be egy logisztikai cég telephelyére, ahonnan az egyik mobilszolgáltató raktárából 1062 készüléket loptak el.

A nyomozás során a rendőrök a csákvári férfi mellett eljutottak még egy magyarhomorogi, illetve két budapesti lakoshoz is, akik közül ketten korábban, ketten pedig a bűncselekmény elkövetésének időpontjában is egy vagyonvédelmi kft. alkalmazásában álltak. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az ügyben összesen 13 személyt fogtak el, akik a lopott telefonok értékesítésében, szállításában, elrejtésében közreműködtek. Október közepén a rendőrök Budapesten elfogták egy szír állampolgárt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az eltulajdonított készülékeket mintegy 10 millió forintért megvásárolta és azokat értékesítette. A gyanúsítottak közül négyen előzetes letartoztatásban, míg kilencen szabad lábon védekeznek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!