Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Megverte az iskolaigazgatót

2003.11.06. 08:02
Egy tanuló verte meg az igazgatónőt szerdán Pécsett, egy vakoknak és csökkent látásúaknak létrehozott iskolában. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett.
Többszörös csonttöréssel szállították kórházba azt az iskolaigazgatót, akit összevert egy tanuló Pécsett. A kaposvári diák szerdán támadt neki az igazgatónőnek a baranyai megyeszékhely vakoknak és csökkent látásúaknak létrehozott iskolájában.

A botrányos eset azzal kezdődött, hogy az alapítványi iskola egyik tantermében két lányt és egy fiút dohányzáson kapott az igazgatónő - értesült a HavariaPress. Az intézmény vezetőnője felelősségre vonta őket, mire a két lány kiment a teremből. A tizenhét éves fiú azonban többször teljes erőből ököllel arcon ütötte az igazgatónőt.

Az asszonynak menekülnie kellett, végül egy másik osztályterem ajtaját zárta magára, így szabadult meg megvadult tanítványa ütlegeitől.

Az igazgatónőt végül a mentők nyolc napon túl gyógyuló arc- és orrcsonttöréssel szállították kórházba. A rendőrök az iskola udvarán fogták el a verekedő fiút, vele szemben várhatóan súlyos testi slrtés alapos gyanúja miatt indul eljárás. A gyanúsítottat egyelőre szakorvosok vizsgálják, elképzelhető ugyanis, hogy állapota kizárja a büntethetőségét.