Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Korlátlan a hozzáférés a Városházán és a Miniszterelnöki Hivatalban

2001.03.26. 22:28
A Miniszterelnöki Hivatalban semmilyen tartalomszűrő nincsen, bármilyen oldalt megnézhetnek az ott dolgozók - tudta meg az Index a kancellária sajtóosztályán. Így a parlamenti képviselőkkel ellentétben Orbán Viktor hivatalának munkatársai akár pornóoldalakat is nézhetnek, akárcsak a budapesti Városháza dolgozói.
A kancellária és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói ,,egyenlőbbek az egyenlőknél", hiszen a parlamenttel ellentétben itt nincsen semmiféle szűrő, és bármilyen internetes oldalt megtekinthetnek a hivatal munkatársai.

A kancellária sajtóosztályának tájékoztatása szerint csak a vírusoktól óvják a hivatal komputereit. A kormányzati és városházi munkát összehangoló hivatalban így akár pornó site-okat is nézegethetnek a munkatársak. Hasnonló felvilágosítást kaptunk a budapesti Városházán is.

Az Index korábban közölt összeállításában arról kérdezte a parlamenti pártok képviselőit, hogyan vélekednek arról, hogy a parlamentben, illetve a képviselői irodaházban tartalomszűrő programokkal tiltották le a szexcsatornákat. Akkor a tiltást mind a hat parlamenti párt képviselője helyesnek nevezte. Az Indexnek nyilatkozó képviselők kiemelték: a közpénzeket ne szexoldalak böngészésére költsék a képviselők.

A Miniszterelnöki Hivatalban az Index információi szerint egyébként korábban számos oldal szerepelt a tiltólistán. Másfél évvel ezelőtt még az is felmerült, hogy a kancellárián és a minisztériumokban se lehessen böngészni, a világhálót csak levelezésre használhassák a tisztviselők. Egy időben a BBC honlapja sem volt elérhető, mert az O. J. Simpson per idején túl sokan voltak kíváncsiak a fekete futballsztár botrányára.

  • Eladnék
  • Hírek