Lehel
17 °C
27 °C

A hétvégén is marad a tavasz

2004.03.18. 10:37
Folytatódik a kellemes, tavaszi idő az elkövetkező napokban, a hétvégére kicsit csökkenhet a hőmérséklet, de még így is 14-19 fok lesz. Németh Lajos szerint azonban pár napos ajándék Sándorék mézesmadzagja, csak hogy tudjuk, milyen is a jó idő. A jövő hét közepétől jelentős lehűlésre és esőre kell számítani.
Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan napos, száraz idő várható, legfeljebb északkeleten növekszik meg időnként erősebben a felhőzet, de csapadék ott sem valószínű.

A következő napokban marad a tavaszias, kellemes idő, a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Pénteken a délutáni hőmérséklet eléri a 20 fokot. A hét vége felé már több lesz a felhő, záporok is előfordulnak, kissé visszaesik a hőmérséklet.

Az OMSZ adatai szerint szombaton változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, északon elszórtan lehet kisebb zápor, megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban 3, 8 fok várható, a hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, az időnként megnövekvő felhőzetből főleg nyugaton és északon lehet kisebb zápor. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

A meteorológusok úgy látják, hogy a jövő hét közepére jelentésen visszaesik a hőmérséklet. Németh Lajos kérdésünkre azt mondta: a pár napos meleg Sándor, József, Benedek mézesmadzagja. "A jövő hét közepétől jelentős lehűlésre és esőre kell számítani" - mondta a meteorológus.

Orvosmeteorológia

Időjárási front továbbra sem lesz felettünk, a magasban zajló erőteljes melegedés viszont sokunk szervezetét megviseli. A melegfrontokkal együttjáró tünetek megjelenésére számíthatnak a légköri változásokra érzékeny szervezetűek. Sokan nyugtalanná, ingerlékennyé válnak ilyen helyzetekben, a fáradékonyságnak, levertségnek is lehetnek időjárási okai. Viszont a kellemes, tavaszi időben tett hosszú séták kedvezően hatnak kedélyállapotunkra.