Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokáig marad a strandidő

2006.07.07. 09:55
A sok napsütés mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és északkeleten kell zápor, zivatar kialakulására számítani. Délután 28 és 32, késő este 19 és 25 fok közötti hőmérséklet várható. Fronthatás nem várható, sőt a jövő héten is a mostanihoz hasonló lesz az időjárás.

Pénteken túlnyomóan napos, száraz idő lesz. Szombaton a napsütés mellett nyugaton már többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Kezdetben a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik a délkeleti szél, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. Zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28, 32 fok között alakul. A meleget most még elviselhetővé teszi az, hogy éjszakánként még felfrissül az idő.

Még mindig elkerülik a Kárpát-medencét az időjárási frontok, fronthatás tehát nem terheli szervezetünket. A meteorológusok szerint a jövő héten sem változik számottevően az időjárás, marad a meleg. Az egyhetes előrejelzések szerint a jövő hét közepén is 30-32 fokig emelkedik a nappali hőmérséklet.

A magasban meleg, lassanként egyre nedvesebbé váló levegő áramlik fölénk. Emiatt többen tapasztalhatnak melegfront érkezésére utaló tüneteket. Aluszékonyabbak, fáradékonyabbak lehetünk a szokásosnál, gyakrabban jelentkezhet erősebb fejfájás.