Gerzson
-3 °C
2 °C

Holnap támad az újabb hőhullám

2006.08.16. 07:28
A következő napokban gyorsan melegszik majd az idő, szombaton már országszerte kánikula várható, majd a melegnek egy vasárnap este érkező hidegfront vet véget. Pénteken többfelé lehetnek rövid nyárias záporok, zivatarok, de ettől eltekintve vasárnapig számottevő csapadék nem valószínű.

Szerdán a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, legfeljebb délután lehet nyugaton egy-egy zápor, zivatar. A déli szél többfelé megélénkül, napközben a Kisalföldön megerősödik. A hőmérséklet délután 25 és 29, késő este 17 és 22 fok között alakul.

Budapesten a több órás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Napközben kissé megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 28, késő este 21 fok körül alakul.

Hétvégén melegünk lesz

Dél, délnyugat felől afrikai eredetű, meleg levegő árasztja el térségünket. A hét második felében jelentős felmelegedés várható, csütörtökön már 32, pénteken 35, szombaton délkeleten akár 38 fok is lehet.

Csütörtökön és pénteken várható szórványosan frissítő zápor, zivatar. A meleg időszaknak várhatóan egy vasárnap érkező hidegfront vet véget, de délkeleten még akkor is 35 fok körüli csúcshőmérséklet ígérkezik.