Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Lövöldözés a Mikulás-partin

2001.12.08. 14:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy ismeretlen többször meglőtte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik dolgozóját péntek este Piliscsabán. S. András életveszélyes sérüléseket szenvedett, a rendőrség a Fiumei úti baleseti kórházban őrzi.

A Pázmány Péter katolikus Egyetem gazdasági részlegén dolgozó 49 éves S. András az intézmény pénteki Mikulás-partija közben az épület parkjába ment, ahol összeszólalkozott egy eddig ismeretlen személlyel. A szóváltás dulakodássá fajult, a támadó egy pisztolyból több lövést adott le áldozatára, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a kórházban őrzi a beteget

S. András súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, Budapestre a Fiumei baleseti kórházba szállították őt. A rendőrség sajtóügyeletese, Tószegi Anikó szerint a beteget rendőrök őrzik, és továbbra sem hallgatták ki. A kórházban nem kívántak részleteket szolgáltatni a beteg állapotáról.

A rendőrségi sajtóügyeletes szerint a lövöldözésnek nem volt szemtanúja, így az elkövetőről a rendőrök semmit sem tudnak. A lövöldözést azonban többen hallották, a rendőrség őket kihallgatja. Piliscsabán az egyetemi központ a falutól távol, egy park közelében helyezkedik el. Az egyetemnek saját vasútállomása van, az egyetemi komplexumban folyamatosan építkeznek.