Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Magyar lány lett Európa szépe

2003.09.13. 15:13
A 19 éves nagykanizsai Laky Zsuzsannát választották a hét végén Európa szépévé a Párizs melletti Nogent-sur-Marne-ban a Miss Európa versenyen. A 678 gyémánttal díszített aranykoronán kívül a győztes magyar hölgy 100 ezer euró pénzjutalmat, ékszereket, ruhákat, utazásokat és egy kis autót is nyert.
Az új Miss Európa most jár egy gimnázium végzős osztályába, és szabadidejében szívesen tornázik.

Tarolt Kelet-Európa

Az 1948 óta minden évben megrendezett szépségversenyen idén tarolt Kelet-Európa: a magyar szépségkirálynő mindkét udvarhölgye kelet-európai. A dobogó második helyén ugyanis Miroslava Luberová 19 éves szlovák manöken, a harmadik helyen pedig Szerbia-Montenegró jelöltje végzett. Ráadásul a 4. helyezett spanyol jelöltön kívül az ötödik helyet is egy kelet-európai hölgy, Lengyelország jelöltje hódította meg.

Laky Zsuzsanna
Laky Zsuzsanna
A megmérettetésen összesen 36 fiatal, 19 és 24 év közötti nő indult Portugáliától Oroszországig, Izlandtól Izraelig. Egyedül Itália nem képviselteti magát a versenyen, immár évek óta. A nemzetközi zsűriben olyan hírességek ítélkeztek, mint Ricky Martin és Eros Ramazzotti énekesek, Jean Alesi volt Forma-1-es autóversenyező vagy Cedric Pioline egykori teniszbajnok.

Hol bikiniben, hol estélyiben

A dpa jelentése szerint főleg a kifutón való szereplés nyomott a latba a döntésnél: a háromórás showműsor alatt a versenyzőknek többször is végig kellett vonulniuk a közönség ütemes tapsa közepette, hol bikiniben, hol estélyiben. A jelöltekről rövid filmbejátszások voltak hivatottak egyéni képet adni, de a dpa szerint ezek annyira egy kaptafára készültek, hogy alig befolyásolhatták a kimenetelt.

Verseny közben kiderült, hogy a szépségkirálynő-jelöltek többsége hivatásos modell, ezért a legtöbben rutinosan mozogtak a kifutón. A győztes végül a magyar lány lett, az egyetlen, aki még iskolai tanulmányai elvégzésére vár. Tavaly is egy kelet-európai jelöltet, az orosz Szvetlana Korolevát választották Európa legszebb hölgyévé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!