Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nemzetközi mixerverseny Karel Gott-tal

2003.11.04. 06:51
Két magyar is lesz az alkoholmentes koktélokat keverő mixerek nemzetközi versenyének döntőjében, amelyet szombaton rendeznek a budavári Hilton Szállóban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Mattoni Grand Drink elnevezésű, immár hetedik alkalommal életre hívott megmérettetésen 17 európai országból és Ausztráliából huszonkét hivatásos mixer - közöttük Kiss Antal és Feszt Gábor - méri össze tudását a tízezer dolláros fődíjért - közölte Gulden Julianna, a rendezvény koordinátora.

"A mixerek számára olyan érzés győzni a Mattoni Grand Drinken, mint a színészek számára Oscart nyerni" - olvasható a verseny alkalmából kiadott programajánlóban.

Csak egyfajta vizet használnak

A versenykiírás szerint a mixereknek olyan, eddig még nem ismert, megjelenésében, és tartalmában is eredeti alkoholmentes koktélt kell összeállítaniuk, amelyhez legkevesebb 100 milliliter Mattoni ásványvizet használnak fel.

A híres Karlsbad fürdőhelyről származó ásványvíz az egyetlen, amelyet a Mixerek Nemzetközi Szövetsége (International Bartenders Association) elismer.

Fénypont

Gabriele Guzzo, a Karlovarské minerální vody üzleti- és marketingigazgatójának tájékoztatása szerint "a mestermixerek élvezetes showja mellett Karel Gott cseh popcsillag, a Lady Carneval előadója lesz az est fénypontja".