Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefejeznének egy montreali fiút Szaúd-Arábiában

2008.03.06. 14:02
A kanadai miniszterelnök elmondása alapján országuk mindent elkövet majd, hogy megakadályozza egy montreali fiú lefejezését Szaúd-Arábiában. Az egyébként a közel-keleti országból származó huszonhárom éves Mohamedet azért ítélték halálra, mert a vádak szerint egy iskolai verekedésben megölt egy diákot.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök arra kért több kormányzati tisztviselőt, hogy próbáljanak kegyelmet intézni annak a montreali fiúnak, akit egy fiatal meggyilkolásának vádjával akarnak kivégezni Szaúd-Arábiában, tudta meg a CBC News. A kanadai külügyminiszter jelezte, hogy minden segítséget megadnak a fiú családjának a fellebbezés benyújtásához, amire még 30 napig van lehetőség.

A huszonhárom éves Mohamed Kohailre lefejezés vár, mert a vádak szerint 2007 januárjában egy iskolai verekedésben megölt egy diákot. Az egész eset akkor kezdődött, amikor Mohamedtől segítséget kért tizenhat éves öccse, Szultán, akit az iskolában társai azzal vádoltak meg, hogy molesztált egy lányt.

Testvére elmondása szerint Kohail egyik barátjával érkezett az iskolába, ahol botokkal és késekkel felfegyverkezett felnőttek csoportja várt rá. Összeverekedtek, a harcban egy diák életét vesztette. Kohailt és öccsét is letartóztatták, azonban Szultánt azóta már állítólag elengedték. Kohailt viszont a bíróság bűnösnek találta és halálra ítélte.

A huszonhárom éves Mohamad Kohail Szaúd-Arábiában nőtt fel, azonban fiatal kamaszként Montreálba költözött a családjával. 2007-ben egy esküvő miatt átmenetileg mégis visszatértek a közel-keleti országba, azonban azt tervezték, hogy visszaköltöznek Québecbe, ahol megtartották korábbi házukat.

Kanadában 1976-ban törölték el a halálbüntetést, és az ország az elmúlt évtizedekben gyakran felszólalt más országokban halálra ítélt állampolgárai érdekében.