Oszkár
20 °C
29 °C

Nem rugdosták meg a mentősöket Bicskén

2008.07.29. 22:21
A rendőrség szerint nem bántalmazták hétfőn a mentősöket Bicskén, mindössze az nem tetszett a hozzátartozóknak, hogy nem orvos, hanem szakápoló érkezett a beteg ellátására. A mentősök lincshangulattól tartottak, de végül nem volt szükség rendőri intézkedésre.

Nem bántalmazták hétfőn a mentősöket Bicskén, az elhunyt hozzátartozói csak azt sérelmezték, hogy a mentő gépkocsival orvos nem, csak szakápoló érkezett, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Az Országos Mentőszolgálat hétfői közleményében azt írta, hogy a bejelentéstől számított 5 perc múlva a helyszínre érkező mentősöket ütésekkel, rúgásokkal, szidalmazva fogadták.

A rendőrségen kedden meghallgatták a Szondi utcai helyszínen járt mentősöket, akik elmondták, nem bántalmazták őket a hozzátartozók, mondta R. Szabó Ágnes. A szóvivő közölte, a meghallgatáson a mentősök elmondták, hogy a hozzátartozók közül hárman még segítettek is nekik, hogy eljussanak az újraélesztésre váró beteghez.

A rendőrség szóvivője hétfőn azt mondta, hogy a mentőszolgálattól arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a mentősök a helyszínen lincshangulattól tartanak, ezért rendőri segítséget kérnek.

A bicskei rendőrkapitányságról hét rendőr egyszerre több autóval is a Szondi utcai helyszínre sietett, ahol a mentősök semmiféle, őket ért támadásról nem számoltak be. Igaz ugyan, hogy megsérült a mentőautó indexbúrája, ám nem lehet tudni, hogy az a helyszínen történt-e, tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Tájékoztatása szerint a mentősök nem kértek rendőri intézkedést, azt a kiérkező járőrök nem is látták indokoltnak. "Nem tapasztaltak olyat, ami szükségessé tette volna azt".

R. Szabó Ágnes kedden ismét közölte, a körülmények ismeretében a rendőrség nem indít eljárást az ügyben.