Valér
-2 °C
0 °C

Prostituáltakat közvetített a modellügynökség

2008.04.10. 13:35
Felszámolt egy osztrák-cseh-magyar bűnszövetkezetet a rendőrség. A magyar modellügynökség a fő tevékenység mellett arra is szakosodott, hogy modelleket, illetve szépségversenyek résztvevőit, helyezettjeit közvetítette ki főként arab országokba.

Harmincnál is több lányt közvetített prostituáltként külföldre az a 40 éves budapesti férfi, aki erotikus és pornófotók készítésére szakosodott modellügynökséget vezetett. A prostituált-kínálatba azokat a 18 és 26 év közötti lányokat vette fel, akik hajlandóak voltak a fotózásnál többet is vállalni. A rendőrség nem tud arról, hogy a gyanúsított valakit is prostitúcióra kényszerített volna.

Ahogy arról a Nemzeti Nyomozó Irodán csütörtöki sajtótájékoztatóján Bucsek Gábor rendőrőrnagy, a szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője, valamint Pöltl József őrnagy, az emberkereskedelem-elleni osztály vezetője beszámolt, a nyomozás osztrák felkérésre tavaly májusban indult.

A magyar férfi a piaci igényeknek megfelelve nem pusztán modelleket tartott a kínálatban, de egy szépségverseny licencét is megszerezte, ezzel növelve a lányok ázsióját az ügyfelek szemében. A gyanúsított személyiségi jogára tekintettel a rendőrség sem a modellügynökség, sem a szépségverseny nevét nem árulta el.

A férfi válaszaiból kiderült, hogy az ügynöksége nemrég felfüggesztette a tevékenységét, és a munkanélküli segélyen tengődő ügynökségvezető az USA-ban és Thaiföldön múlatta az időt. A rendőrök megvárták, míg hazaért, akkor, április 2-án tartóztatták le.

A bűnszövetkezet szolgáltatásait alapvetően arab ügyfelek vették igénybe. Ezek az ügyfelek a lányok 500 és 1000 dollár közötti tarifáján túlmenően - amiből a szervező 30%-os jutalékot kapott - a repülőjegy és szállás költségeket is vállalták. Így a lányok, akiknek száma Magyarországon 30 körülire, egyébként több százra tehető Marokkóba, az Egyesült Arab Emírségekbe is eljutottak, Nizza, Barcelona és London mellett. Fizetésüket vagy a helyszínen, vagy itthon, a jutalék levonása után kapták meg.

Az érintett lányokat a rendőrség tanúként hallgatja ki, közülük többen nem először kerültek prostitúció miatt a rendőrség látókörébe. A lányok alapvetően pragmatikusan állnak a nyomozáshoz - a rendőrök beszámolója szerint -, tudomásul veszik, hogy ez az üzlet befuccsolt, de máshol, mások úgyis továbbviszik a jól jövedelmező boltot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!