Valér
4 °C
8 °C

Gyilkosság a mobiltelefon kamerája előtt

2004.11.14. 12:44
Két lány telefonjával rögzítette, ahogy barátaik a Temze partján agyonvernek egy homoszexuális férfit. Az áldozat, egy bárpincér az egyik túlélője volt egy sohói melegbár ellen 5 évvel elkövetett szögbombás merényletnek.
Mobiltelefonjának kamerájával filmre vette a gyilkosságot két lány, aki tagja volt a David Morley londoni bárpincért a múlt hónapban különös kegyetlenséggel agyonverő fiatalkorú bandának. A brit közvéleményt felkavaró gyilkosság e hátborzongató részletét maga Ken Livingstone, London főpolgármestere fedte fel.

Egy hattagú huligánbanda október 30-án, hajnali 3-kor ütlegelte halálra a 37 éves pincért, amint az a Temze partján hazafelé tartott munkahelyéről, egy homoszexuálisok látogatta bárból. A férfi egy barátja társaságában volt, akit szintén megtámadtak a suhancok. Morley a fejét és mellkasát ért nagyerejű ütésekbe halt bele.

A meleg bárpincér már korábban országos ismertségre tett szert azáltal, hogy egyik túlélője volt az Admiral Duncan nevű sohói melegbár ellen 5 évvel ezelőtt egy szélsőjobboldali csoport által merő gyűlöletből elkövetett szögbombás merényletnek, amely három halálos áldozatot és mintegy hetven sebesültet követelt.

Livingstone főpolgármester, aki erőteljesen elkötelezett a homofóbia elleni harcban, szorosan együttműködik a londoni melegszervezetekkel a fiatalok körében egyre terjedő melegellenes erőszak megfékezése céljából. Az október 30-i gyilkosság ügyében hat fiatal ellen emeltek vádat.