Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Őrült rakodómunkás lökött metró elé két nőt

2008.03.19. 13:15
Egy zavart elméjű férfi két nőt egy metrószerelvény elé lökött kedden a Majakovszkaja állomáson: szerencséjükre mindketten a sínek közötti mélyedésbe estek, és egészen enyhe sérülésekkel, bár erősen sokkos állapotban túlélték a történteket.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap szerdai beszámolója szerint a férfi 11 órán át csavargott a metróban, vagyis ennyi ideig voltak nagy veszélyben az utasok.

Az illető, a 69 éves Gennagyij Mironov volt rakodómunkás már délelőtt rosszul érezte magát. Felesége mentőt hívott, de a férfi nem volt hajlandó kórházba menni. Lement az utcára, ahol teljesen kifordult magából: ide-oda szaladgált, belekötött idegen emberekbe. Felesége követte, hogy nehogy baja essen. Eljutottak a metróig, és ott az asszony egy rendőr segítségét kérte, de Mironov elküldte az egyenruhást. Végül 14 óra körül sikerült megszöknie feleségétől, és egészen a baleset időpontjáig, vagyis este 23 óráig a metróban utazgatott össze-vissza.

A két áldozat anya és lánya, mindketten gyermeksebészek. Egyikük agyrázkódást, lábtörést és néhány zúzódást, másikuk a fején egyetlen zúzott sebet szenvedett. Mironov tette után elindult a mozgólépcső felé, de egy férfi, aki látta a történteket, feltartóztatta.

A moszkvai metróban történt már hasonló eset: 2006-ban egy 19 éves lányt lökött a szerelvény elé egy elmeháborodott, és az áldozat akkor is életben maradt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!