Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrült rakodómunkás lökött metró elé két nőt

2008.03.19. 13:15
Egy zavart elméjű férfi két nőt egy metrószerelvény elé lökött kedden a Majakovszkaja állomáson: szerencséjükre mindketten a sínek közötti mélyedésbe estek, és egészen enyhe sérülésekkel, bár erősen sokkos állapotban túlélték a történteket.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap szerdai beszámolója szerint a férfi 11 órán át csavargott a metróban, vagyis ennyi ideig voltak nagy veszélyben az utasok.

Az illető, a 69 éves Gennagyij Mironov volt rakodómunkás már délelőtt rosszul érezte magát. Felesége mentőt hívott, de a férfi nem volt hajlandó kórházba menni. Lement az utcára, ahol teljesen kifordult magából: ide-oda szaladgált, belekötött idegen emberekbe. Felesége követte, hogy nehogy baja essen. Eljutottak a metróig, és ott az asszony egy rendőr segítségét kérte, de Mironov elküldte az egyenruhást. Végül 14 óra körül sikerült megszöknie feleségétől, és egészen a baleset időpontjáig, vagyis este 23 óráig a metróban utazgatott össze-vissza.

A két áldozat anya és lánya, mindketten gyermeksebészek. Egyikük agyrázkódást, lábtörést és néhány zúzódást, másikuk a fején egyetlen zúzott sebet szenvedett. Mironov tette után elindult a mozgólépcső felé, de egy férfi, aki látta a történteket, feltartóztatta.

A moszkvai metróban történt már hasonló eset: 2006-ban egy 19 éves lányt lökött a szerelvény elé egy elmeháborodott, és az áldozat akkor is életben maradt.