Elza
-3 °C
1 °C

Fegyveres rablók karamboloztak a VII. kerületben?

2003.02.03. 15:14
A rendőrség nem erősítette meg a HavariaPress értesülését, miszerint elfogtak egy motorral menekülő fegyveres rablót a VII. kerületi Damjanich utcában.
A hírügynökség úgy tudja, hogy ketten fegyverrel próbáltak meg kirabolni egy üzletet a VII. kerületben, majd egy cross-motoron próbáltak elmenekülni, de nagy sebességgel egy autónak ütközve balesetet szenvedtek.

Fegyverek a helyszínen

Fotó: HavariaPress
A motorosok egyike törött lábbal a baleset helyszínén maradt, őt a rendőrség elfogta. Társa egy személyautóval elmenekült. A helyszínen a rendőrök megtalálták az elkövetők fegyvereit és parókáit.

A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek azt mondta, hogy egyelőre csak a baleset tényét tudják megerősíteni. Arról még nincs információjuk, hogy miért voltak fegyverek a motorosoknál, honnan jöttek és hová tartottak.

Kórházban őrzik az egyik motorost

A HavariaPress információi szerint a törött lábú motorost a VII. kerületi Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, ahol ellátták sérülését. A fegyveres rablót rendőrök őrzik a kórházban. A rendőrség jelenleg nyomozást folytat, hogy mire használhatták fegyvereiket a motorral menekülő férfiak.

Az ügyben - fegyverszakértő bevonásával - közúti veszélyeztetés és lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás.