Judit
2 °C
7 °C

Fél órán át halott volt a kéthetes csecsemő

2007.02.28. 10:23
Két hetes korában szívrohamot kapott, fél órán át klínikai értelemben halott volt Woody Lander. Az orvosok már lemondtak róla, amikor váratlanul felköhögött. 13 hónappal a csodás feltámadása után már valószínű, hogy még csak agykárosodást sem szenvedett.

Csodabébiről írt a Daily Mail. A most 14 hónapos Woody Lander élete második hetében szívrohamot kapott. Az orvosok harminc percen át próbálták újjáéleszteni, de mivel ez nem sikerült, a kórházi protokollnak megfelelően már csak a halálhírről értesítették a műtő előtt várakozó szülőket.

A szülőket behívták a műtőbe, hogy elbúcsúzhassanak gyermeküktől. Egy nővér felemelte élettelen testét, és kihúzta szájából az intubáláshoz használt csövet, hogy a szülők megcsókolhassák. Ám ekkor Woody felköhögött.

"Darabokra voltunk esve, azt se tudtuk, mit kéne tenni. Aztán, amikor kihúzták a csövet, felköhögött. Azonnal kikapták a kezünkből, százan nyüzsögtek körülötte" – mesélte a drámai pillanatokról a Daily Mailnek Jon Lander, Woody apja.

Mint kiderült, Woody aortáját egy vérrög zárta el. Azonnal műtétet hajtottak végre rajta, a műtét után három héttel szülei hazavihették. A kisfiú most 14 hónapos, és a vizsgálatok szerint csodás módon nem szenvedett agykárosodást, bár harminc percig szünetelt az agya vérellátása.

"Az orvosok azt mondták, hogy még senkit sem láttak feltámadni egy harminc perce tartó klínikai halálból. Pláne nem láttak ilyet csecsemőtől" – büszkélkedett Jon Lander.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?