Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás Miskolcon

2008.03.29. 18:18
Bár elvileg képzett szakember, mégis a csatornába öntötte a vízzel robbanékony elegyet alkotó rovarirtószert egy miskolci férfi. A szer robbanást okozott, három házban kár keletkezett, de senki sem sérült meg. Hatvan embert kellett evakuálni.

Tizenöt lakóházból hatvan embert kellett kitelepíteni Miskolcon, ahol a csatornába öntött rovarirtó szer miatt szombat délután robbanás történt. A szakemberek átmossák a csatornarendszert, hogy ne következzen be egy esetleges újabb detonáció. A robbanásban senki sem sérült meg.

A robbanást a családi házas övezet egyik lakója okozta, aki a csatornába öntötte az alumínium-foszfid-alapú rovarirtószert. Az alumínium-foszfid a vízzel keveredve robbanékony elegyet alkot.

A detonációban három családi ház megsérült; az egyiknek a fürdőszobája sérült meg, a másik kettőnek a nyílászárói törtek ki.

A rendőrség lezárta a körzetet, a további robbanások megelőzésére átmossák a csatornarendszert. A baleset miatt egy 65 és egy 30 éves férfi ellen közveszélyokozás gyanújával nyomozást indítottak. A férfi, aki a csatornába öntötte a rovarirtót, elvileg képzett szakember.