Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Robbanás Miskolcon

2008.03.29. 18:18
Bár elvileg képzett szakember, mégis a csatornába öntötte a vízzel robbanékony elegyet alkotó rovarirtószert egy miskolci férfi. A szer robbanást okozott, három házban kár keletkezett, de senki sem sérült meg. Hatvan embert kellett evakuálni.

Tizenöt lakóházból hatvan embert kellett kitelepíteni Miskolcon, ahol a csatornába öntött rovarirtó szer miatt szombat délután robbanás történt. A szakemberek átmossák a csatornarendszert, hogy ne következzen be egy esetleges újabb detonáció. A robbanásban senki sem sérült meg.

A robbanást a családi házas övezet egyik lakója okozta, aki a csatornába öntötte az alumínium-foszfid-alapú rovarirtószert. Az alumínium-foszfid a vízzel keveredve robbanékony elegyet alkot.

A detonációban három családi ház megsérült; az egyiknek a fürdőszobája sérült meg, a másik kettőnek a nyílászárói törtek ki.

A rendőrség lezárta a körzetet, a további robbanások megelőzésére átmossák a csatornarendszert. A baleset miatt egy 65 és egy 30 éves férfi ellen közveszélyokozás gyanújával nyomozást indítottak. A férfi, aki a csatornába öntötte a rovarirtót, elvileg képzett szakember.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!