Sára, Márió
2 °C
6 °C

Múmia a hálószobában

2008.05.14. 15:40
Ötven éve valószínűleg a szeretője bérelt Zágrábban lakást egy körülbelül 35 éves rijekai asszonynak. A férfi eltűnt, a nő pedig maradt. A lakásban, amelyik az utóbbi 30 évben sírkamraként funkcionált, ugyanis az asszony évtizedekkel ezelőtt meghalt. A rendőrség csak most fedezte fel a holtestet.

Egy múmiát találtak a rendőrök egy zágrábi bérház egyik lakásban. Az eset háttere meglehetősen különös. Egyrészt nem derült ki, hogy a hatóságok miért pont most törték fel a bérleményt, a lakásból ugyanis nem áradt bűz, mivel az ablakokat nyitva találták. Másrészt az sem derült még ki, hogy miért nem zavart törődött senki az évtizedek óta kifizetetlen lakbércsekkel.

Annyit tudni, hogy egy nő porladó múmiája volt a hálószobában. A zsebében talált igazolvány szerint Hedviga Goliknak hívják, 1924-ben született, és valószínűleg 50 évvel ezelőtt költözött a lakásba, ahol az utóbbi 30 évet halottként töltötte. Az idősebb lakók azt mondták, hogy rémlik nekik valami a nőről, aki Rijekából jöhetett, nagyjából 35 évesen, a szeretője bérelhette neki a lakást, de aztán a férfi eltűnt. A nő senkivel nem beszélgetett házban, és senkit nem érdekelt, hogy mi van vele.

Az egyik asztalon a 60-as évekből jugoszláv pénzt, dínárt találtak a rendőrök, mellette egy bontott étolajos üveg állt. Nensi Vego, a zágrábi rendőrség szóvivője szerint az első vizsgálatok nem utaltak arra, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett, és minden jel szerint a nőnek nem volt senkije, se kutyája, se macskája, így fordulhatott elő, hogy a közömbös szomszédoknak fogalmuk sem volt, hogy az egyik lakás 3 évtizeden át valójában egy sírkamra volt.,