Mátyás
-6 °C
1 °C

Tizenhat évig őrizte a holttestet szekrényében

2003.06.29. 11:33
Tizennyolc év után sem sikerült megoldani azt rejtélyt, hogy hogyan halt meg az a csecsemő, akinek holttestét 2001-ben találták meg egy torontói lakásban.
Amikor a 45 éves Joanne Pattersont 2001-ben holtan találták meg elegáns torontói lakásában, a rendőrök alaposan átvizsgálták a lakást. Legnagyobb megdöbbenésükre egy csecsemő mumifikálódott holttestét találták egy szekrényben. A gyermeken egy pelenka nadrág és egy póló volt, a testet pedig egy gyapjú takaróba csavarták, amelyet egy szemeteszsákba helyeztek. Orvosszakértők később megállapították, hogy a csecsemő 1985-ben hunyt el. A DNS vizsgálatok azt is kimutatták, hogy Patterson volt a gyermek anyja. A rákban elhunyt Patterson sikeres üzletasszony volt, aki nem állt elmeorvosi kezelés alatt.

Jim Cairns, Ontario állam halottkéme elmondta: a csecsemő halálának oka nem ismert, de az egyetlen ember aki felvilágosítással tudna szolgálni a történtekről ugyancsak halott. A vizsgálatok során csak annyit sikerült megállapítani, hogy a gyermek születése után pár nappal hunyt el. Patterson pedig meg akarta őrizni a gyermek testét.

Az apa nem tudott róla

A nyomozóknak sikerült a gyermek apját is megtalálniuk, aki pillanatnyilag a nagy-britanniai Manchesterben él. A férfi azt állítja: nem is tudta, hogy gyermeke van, jelentette a BBC.