Árpád
-2 °C
4 °C

Myspace-es gyilkosságot hiúsított meg a beépített rendőr

2006.09.18. 15:29
Egy 22 éves amerikai hölgy a Myspace.com közösségi honlap segítségével talált rá arra a nőre, akit meg akart öletni, amiért elvette tőle a szerelmét. A rendőrség szerint a Myspace egy veszélyes hely.

A 22 éves Heather Kane-t letartóztatták, mert ezer dollárért (a mai napon ez 213 370 forint) akart valakit felbérelni, hogy megölje azt a lányt, akire a volt barátja lecserélte. Csakhogy a lány által bérgyilkosnak hitt személy nem bérgyilkos volt, hanem álruhás rendőr.

Az álruhás rendőr, Jerry Gissel szerint a lány a myspace.com nevű közösségi honlapon kezdett el nyomozni a volt barátja új nője után, és ott meg is találta a volt barát ismerősi között.

Tégla

Miután beazonosította az új barátnőt, Heather Kane elmondta egy ismerősének, hogy hajlandó lenne valakinek fizetni azért, hogy megölje az illetőt. Az ismerős viszont feldobta a lányt a rendőrségen, ahonnan – hogy bizonyítékot szerezzen a gyilkossági szándékról – egy magát bérgyilkosnak kiadó rendőrt küldtek a lányhoz.

A beépített rendőr azt mondta, fejbe fogja lőni a nőt, mire Heather Kane érzelemmentesen azt mondta, hogy az jó lesz.

Az én űröm


Tom, a Myspace rendszergazdája

A myspace.com egy olyan honlap, ahol az ember készít egy profilt magának, akár hamis, akár valós adatokkal, és elkezdi begyűjteni az ismerősöket. Elsősorban viszont nem ismerkedésre alkalmas, hanem zenei promócióra. Rengeteg együttesnek és zenésznek van fent rajta saját profilja, ahonnan a rajongók első kézből szerezhetik be a legfrissebb információkat (mikor, hol turnézik, milyen megjelenés várható, illetve négy számot le is tölthetnek az egyes együttesektől).

Itthon kevésbé, de az Egyesült Államok fiataljai közt nagyon menőnek számít a Myspace-en lenni, a tinik tömege ezt a honlapot használja önkifejezési eszközéül. A szaksajtó már elkezdte köszörülni a nyelvét az óriási forgalmat lebonyolító (megelőzte a google.com forgalmát is), időrabló gépezeten. A pcworld.com konkrétan a legrosszabb honlap díját a myspace-nek ítélte oda. Az indokok között a folyton lefagyó szerver mellett az is szerepel, hogy például szabad teret ad a pedofiloknak, hogy kiskorúakkal ismerkedjenek.

Csúnya, csúnya myspace

Heather Kane állítólag a myspace-ről szerezte meg a megöletni kívánt nőről a fényképeket, és az elérhetőségét is.

A rendőrség szerint ez az eset is bizonyítja, mennyire veszélyes dolog a Myspace, ahol bizalmas információkat szolgáltat ki magáról az ember. Kane ezer dollárt ígért a munkáért, előlegként négyszázat kézbe is adott a rendőrnek.

Heather Kane-t börtönbe zárták gyilkossági kísérlet kitervelése miatt, közölte az AFP hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?