Magdolna
18 °C
27 °C

Túszdráma Japánban

2003.09.16. 07:56
Hárman meghaltak és legalább tízen megsebesültek egy robbanás következtében kedden Japánban egy nagojai irodaházban, ahol túszokat ejtett egy késsel felszerelkezett férfi, aki három havi ki nem fizetett bérét követelte.
A túszszedővel együtt hárman meghaltak abban a robbanásban, amely kedden történt Japánban egy nagojai irodaházban, miután a késsel felszerelkezett férfi több embert fogságba ejtett. A detonáció további tizenhét embert, köztük sok rendőrt megsebesített. Az esetről a japán média számolt be. A túszejtőn kívül egy túsz és egy rendőr vesztette életét.

A helyi rendőrség azt közölte: a késsel felfegyverkezett férfi nyolc embert ejtett túszul a Tokiótól 270 kilométerre nyugatra fekvő város egyik irodaépületének negyedik emeletén. Hét túsz még a robbanás előtt visszanyerte a szabadságát - jelentette a Reuters a japán hírügynökségre hivatkozva.

A háromhavi ki nem fizetett bért követelő 52 éves férfi, aki feltehetően az irodaépületben működő egyik cég alkalmazottja, a rendőrség szerint valamilyen folyadékot, valószínűleg benzint locsolt szét az irodákban, és azzal fenyegetőzött: felrobbantja az épületet, ha a rendőrség megpróbál behatolni.

A robbanást követően az épületben, amely egy szállítmányozási vállalatnak ad otthont, tűz ütött ki. A tűzoltók egy órán belül megfékezték a lángokat.