Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszdráma Japánban

2003.09.16. 07:56
Hárman meghaltak és legalább tízen megsebesültek egy robbanás következtében kedden Japánban egy nagojai irodaházban, ahol túszokat ejtett egy késsel felszerelkezett férfi, aki három havi ki nem fizetett bérét követelte.
A túszszedővel együtt hárman meghaltak abban a robbanásban, amely kedden történt Japánban egy nagojai irodaházban, miután a késsel felszerelkezett férfi több embert fogságba ejtett. A detonáció további tizenhét embert, köztük sok rendőrt megsebesített. Az esetről a japán média számolt be. A túszejtőn kívül egy túsz és egy rendőr vesztette életét.

A helyi rendőrség azt közölte: a késsel felfegyverkezett férfi nyolc embert ejtett túszul a Tokiótól 270 kilométerre nyugatra fekvő város egyik irodaépületének negyedik emeletén. Hét túsz még a robbanás előtt visszanyerte a szabadságát - jelentette a Reuters a japán hírügynökségre hivatkozva.

A háromhavi ki nem fizetett bért követelő 52 éves férfi, aki feltehetően az irodaépületben működő egyik cég alkalmazottja, a rendőrség szerint valamilyen folyadékot, valószínűleg benzint locsolt szét az irodákban, és azzal fenyegetőzött: felrobbantja az épületet, ha a rendőrség megpróbál behatolni.

A robbanást követően az épületben, amely egy szállítmányozási vállalatnak ad otthont, tűz ütött ki. A tűzoltók egy órán belül megfékezték a lángokat.