Erzsébet
1 °C
4 °C

Bölcs elnökválasztásra szólítottak a meztelen filippinók

2003.12.16. 13:29
A fülöp-szigeteki Alfa Fí Omega diákszervezet tagjai ismét megtartották hagyományosnak mondható Szabadság Futásukat. A meztelen fiatalok ez évi akciójukkal a májusi elnökválasztásra is készültek.
Minden évben decemberben rendezik meg az Alfa Fí Omega (APO) tagjai azt a ruhátlan egyetemi happeninget, mely a keresztségben az "Oblation Run", azaz "Szabadság Futás" nevet kapta.

Tekintse meg képeinket!
A Fülöp-szigetek egyik keresett médiaexport-termékét Quezon városának egyeteme szolgáltatja, ahol hálás témát kaphatnak lencsevégre a fotóriporterek: a diákszervezet tagjai anyaszült mezetelenül futnak végig az intézmény területén, és közben vörös rózsákat osztogatnak a "véletlenül" arra vetődő diáktársaiknak.

Idén csaknem harminc aktivista vetkőzött le, hogy végigszaladjon a University of the Philippines (UP) sétányain, és akciójukkal egyúttal felhívják a filippínók figyelmét a közelgő választásokra. A futás kapcsán a résztvevők békére és bölcs szavazásra szólították fel az ország lakosait a májusban esedékes elnökválasztásokon.

Az 1977 óta évente megtartott pucér testedzést mindig valamilyen nemes cél érdekében szervezik az APO tagjai, tavaly a költségvetési szigorítások ellen tiltakoztak a résztvevők. Az akciót az egyetem bejárata előtt álló, "Oblation" című, meztelen férfit ábrázoló Guillermo Tolentino szobor ihlette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?