Rafael
19 °C
33 °C

Bölcs elnökválasztásra szólítottak a meztelen filippinók

2003.12.16. 13:29
A fülöp-szigeteki Alfa Fí Omega diákszervezet tagjai ismét megtartották hagyományosnak mondható Szabadság Futásukat. A meztelen fiatalok ez évi akciójukkal a májusi elnökválasztásra is készültek.
Minden évben decemberben rendezik meg az Alfa Fí Omega (APO) tagjai azt a ruhátlan egyetemi happeninget, mely a keresztségben az "Oblation Run", azaz "Szabadság Futás" nevet kapta.

Tekintse meg képeinket!
A Fülöp-szigetek egyik keresett médiaexport-termékét Quezon városának egyeteme szolgáltatja, ahol hálás témát kaphatnak lencsevégre a fotóriporterek: a diákszervezet tagjai anyaszült mezetelenül futnak végig az intézmény területén, és közben vörös rózsákat osztogatnak a "véletlenül" arra vetődő diáktársaiknak.

Idén csaknem harminc aktivista vetkőzött le, hogy végigszaladjon a University of the Philippines (UP) sétányain, és akciójukkal egyúttal felhívják a filippínók figyelmét a közelgő választásokra. A futás kapcsán a résztvevők békére és bölcs szavazásra szólították fel az ország lakosait a májusban esedékes elnökválasztásokon.

Az 1977 óta évente megtartott pucér testedzést mindig valamilyen nemes cél érdekében szervezik az APO tagjai, tavaly a költségvetési szigorítások ellen tiltakoztak a résztvevők. Az akciót az egyetem bejárata előtt álló, "Oblation" című, meztelen férfit ábrázoló Guillermo Tolentino szobor ihlette.