Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Norbi többmilliós perre készül egy Libresse-reklám miatt

2001.05.03. 19:19
Schobert Norbert kifogásolja, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Libresse futóverseny reklámjában azt hirdetik, hogy Norbi fogja tartani a bemelegítő edzést. Mivel nem róla van szó, ezért úgy véli, megtévesztik az embereket. Ő amúgy sem adná a nevét egy intimbetéthez, mert csak egészséges ételeket hajlandó reklámozni. A kampányért felelős céget több millió forintra készül perelni, de Bárándy György ügyvéd szerint semmi alapja sem lenne egy ilyen keresetnek.
A közismert tévésztár, Schobert Norbert azon gondolkozik, hogy több millió forintra bepereli a Libresse reklámjáért felelős céget, amiért azt terjeszti, hogy a hétvégi futónapjukon Norbi tartja a bemelegítő edzést. Schobert az Indexnek elmondta, semmilyen felkérést nem kapott, ezért csak arra gondolhat, hogy egy másik Norbiról lehet szó. Az Index a szervezőktől megtudta, valójában Baucsek Norbert, aerobikversenyzőről van szó, aki a Shizuoka Top 3 Nemzet Kupán első helyezést ért el 1999-ben. A hétvégi futónaptól azonban sérülése miatt visszalépett. Baucsek az Indexnek elmondta, négy hónapja gerincsérve van, így a szponzorával együtt úgy döntöttek, hogy nem érdemes megerőltetnie magát.

Egyszer már perelni akart Norbi

Schobert Norbert
Egy éve Norbi bírósághoz fordult, mert úgy vélte a Joy újságban megjelent reklámmal megtévesztették az olvasókat. Ott nagybetűkkel Norbit írtak, holott Baucsek Norbertről volt szó. Schobert elmondása szerint az ügy végül megegyezéssel zárult, amelyben az aerobikversenyző cégével megállapodtak, hogy csak a vezetéknév feltüntetésével jelentet meg reklámokat.

A sportolót képviselő cég munkatársa az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy sosem tüntették fel Baucsek Norbit vezetékneve nélkül. Schobert egy éve azonban már beperelte őket egy reklámjukért, mert szerinte túl kicsiben volt rajta az egyértelmű megkülönböztetést adó vezetéknév. A keresetet azoban bíróságon visszavonta. A Libresse kampányához pedig nincs közük, azt nem egyeztették velük.

Schobert nem adja a nevét intimbetéthez

Az aerobikedzőt felháborítja, hogy a nevét egy intimbetéttel hozták összefüggésbe, mert ő csak egészséges ételeket hajlandó reklámozni. Úgy véli, a Libresse hirdetésével megtévesztették az embereket, ezért elégtétel követel. Ha nem Baucsek Norbert a felelős, akkor a Libresse vagy a kampányt szervező cég.

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda vezetője az Indexnek elmondta, nem volt megtévesztő szándék a hirdetés mögött, senki sem akarja Schobert dicsőségét elvenni. Ez egy szerencsétlen helyzet, amire jó hogy felhívták a figyelmüket. Egyik félnek sem lenne jó az, ha a bemelegítő edzésen ötszáz nő Baucsek helyett Schobert Norbertet követelné. Az érintett hirdetést azonban még nem látta, mert a futónap reklámját nem csak az ő cégük szervezi.

Bárándy György ügyvéd szerint semmi alapja sem lenne egy ilyen keresetnek. Nem védjegy a neve, ezért bárki hívhatja magát Norbinak. Ha levédetné, akkor joggal fordulhatna bírósághoz, de egy ilyen bejegyzésre nincs esély.

A kifogásolt hirdetés
Már javában tart a tavaszi zsongás, és te még a négy fal között pihensz? Ajánlhatunk egy jobb programot? Az csak természetes, hogy mint minden évben, úgy idén is lesz Libresse Futónap és Mozgásfesztivál! A helyszín változatlan: a Városligetben, a Petőfi Csarnok mellől indulunk 2001. május 6-án 16 órakor, hogy jó társaságban egy egészségeset fussunk - de előtte még bemelegítünk Norbival és Sinkó Andreával! Ragadd meg az alkalmat és a legjobb futócipődet, hiszen ezen kívül 13 órától a Pécsi Sasok fitneszbemutatója, az Életmód utcában egészségügyi és fittségi tesztek, a Százjáték utcában mozgásfesztivál és sportos vetélkedők, a színpadoknál pedig fitnesz- és távol-keleti mozgáskultúra-bemutatók várnak.