Béla
13 °C
27 °C

Félmeztelen nők a sebességkorlátozásért

2006.11.26. 12:07
Köztéri meztelenkedéssel igyekeznek megfékezni a gyorshajtó autósokat Dániában. A sebességkorlátozó táblákat tartó félmeztelen lányok látványa kiborította a feministákat és dugókat okozott Koppenhágában.

Új módszert találtak ki a sebességkorlátozások betartatására a dán hatóságok. Félmeztelen lényok állnak Koppenhága útjain, kezükbe a korlátozó táblákkal, jelentette a BBC.

Az RFSF televízió beszámolója szerint Dánia mindig is liberális hely volt, legyen szó alkoholról, drogokról, szexről vagy a sebességhatárokról. A televízió beszámolója szerint tízből hét dán autós hajt a megengedetnél gyorsabban.

Itt megnézheti a sebességkorlátozó melleket>>

Észre veszik őket

Az ötlet működni látszik, néha túlságosan is. Az RFSF beszámolója szerint a Bikini banditák névre keresztelt lányok látványa olykor konkrétan megállásra kényszeríti az úrvezetőket, így gyakran dugók alakulnak ki ott, ahol a lányok dolgoznak.

Heidi Swenden, a csapat vezetője szerint az ötlet "extrém, de működik". "Így legalább észre vesznek minket, meg a sebességkorlátozást is" - mondta az RFSF-nek.

A BBC beszámolója szerint ugyanakkor a feministákat felháborította az akció. Swenden kisasszonyt ugyanakkor nem érdeklik a bírálatok. Ahogy Julia Paulit, a dán közlekedésbiztonsági tanács igazgatóját sem. "Ha el akarod érni az embereket, a nyelvükön kell szólnod. A félmeztelen lányokból értenek" - nyilatkozta a BBC-nek.

Talán férfiakkal is kipróbálják

Mint mondta, a célcsoport a felmérések szerint jól reagált. A megkérdezettek több mint fele állítja, a mellek láttán azonnal többet gondol a gyorshajtás veszélyeire, mint amúgy. "Fantasztikus ötlet" - kommentálta a látványt az RFSF tévének is egy dán autós.

A BBC kérdésére, hogy a jövőben esetleg félmeztelen férfiakkal is kísérleteznek-e, Pauli kitérően válaszolt. "Majd meglátjuk."