Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Rendőrökre támadtak a részeg turisták

2003.07.14. 17:50
Hét nyugati turista ellen is eljárás indult a hétvégén, mert rendőrökre támadtak Siófokon - tudta meg a HavariaPress. Ittas németek egy diszkóban verekedést akartak provokálni, az alkalmazottak rendőrt hívtak. Egy osztrák csoport pedig a vonaton nem bírt az erejével. Tiszafüreden 20 fiatal támadt az intézkedő rendőrökre.
Négy német turista egy szórakozóhelyen, három osztrák fiatalember pedig egy vonaton garázdálkodott, majd megtámadták a rendcsinálásra érkező járőröket is.

A németek verekedést próbáltak provokálni a Balaton-parti város egyik szórakozóhelyén, a diszkó magyar vendégeivel szemben. Az alkalmazottak rendőri segítséget kértek, a feltehetőleg ittas garázdák azonban nekimentek a rendőröknek is.

Balhé a vonaton

Az osztrák fiatalokkal szemben viszont egy vonatvezető kérte a siófoki rendőrök közbelépését. A társaság ugyanis Székesfehérvár óta hangoskodott, molesztálta az utasokat, és széttörte az egyik mosdó berendezését. Az úgyszintén ittas osztrákok ezután kötöttek bele az igazoltató rendőrökbe.

A verekedőket végül mindkét esetben előállították, velük szemben csoportos garázdaság illetve hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult.

Húsz fiatal támadt a rendőrökre Tiszafüreden

Garázda fiatalok támadtak rá négy rendőrre a tiszafüredi strandon - tudta meg a HavariaPress. Az ügyben eddig négy egri garázdát vettek őrizetbe. A Szolnok megyei város rendőrei vasárnap hajnalban kaptak bejelentést egy 20-25 fős garázda társaságról.

Az értesítés szerint a fiatalok a strand egyik szórakozóhelyén törik-zúzzák a berendezést. Rövidesen négy rendőr érkezett a helyszínre, hogy megfékezze a randalírozókat. Az egyik fiatal azonban ekkor megpróbált megütni egy rendőrt, őt ezért a járőrök megbilincselték. Ezt látva viszont a többiek is nekimentek a rendőröknek, lökdösték, rángatták és ütlegelték őket.

A támadók a rendőrautót is megrongálták, s a magáról megfeledkezett tömeget csak az erősítés segítségével lehetett megfékezni.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a támadók kábítószer befolyása alatt álltak a bűncselekmény idején. Ezt a gyanút megerősítette a kábítószer-kereső kutya jelzése is.

A fiataloknál kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak, ennek összetételét azonban még szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A dulakodás során két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított fiatalok ügyében a további eljárást a Szolnok Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja.