Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Csak a kamerák követték Ophélie-t

2008.12.12. 11:21
Ophélie Bretnacher, a múlt csütörtökön Budapesten eltűnt francia diáklány a Roosevelt térre egész biztosan megérkezett, a Lánchíd térfigyelőjének felvételén pedig jól látható a lány, ahogy egyedül sétál a hídon, tájékoztatta a Népszavát a francia nagykövetség.

Továbbra sincs hír a múlt csütörtökön tisztázatlan körülmények között eltűnt Ophélie Bretnacher-ről, a Budapesti Corvinus Egyetem huszonkét esztendős francia vendégdiákjáról, írja a napilap. A francia lány a Portside de Cuba nevű Dohány utcai szórakozóhelyről feltehetően rózsadombi albérletébe indult, azonban oda már nem érkezett meg: táskáját a Lánchídon találták meg.

Az eltűnt lányt mindenhol keresik

A lány legjobb barátnője a Népszavának elmondta, jelenleg is biztos gyakornoki hely várja Ausztriában. A lány szülei, akik már Magyarországra érkeztek, szinte az összes hazai és nemzetközi honlapon kétségbeesetten üzentek. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre hallgat. Annyit tudni, a hatóság és a barátok nagy erőkkel nyomoznak.

Ophélie szeptembertől a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, az Erasmus nevű nemzetközi ösztöndíj-program keretében érkezett Magyarországra. Társai utoljára december 4-én látták, egy Mikulás-partiról távozott el egyedül a Portside de Cuba nevű Dohány utcai szórakozóhelyről. Budán lakik, vendéglátó családjánál. Talán buszra szállt, táskáját mindenesetre a Lánchídon találták meg, benne minden iratával és a mobiltelefonjával.

A lány édesapja, Francis Bretnacher a francia közszolgálati tévének úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett. A Népszavának a lány barátai azt mondták, Ophélie azon a hajnalon 2 óra 50 perc körül hagyta el a Portside de Cuba nevű szórakozóhelyet, és indult el lakóhelye felé, a Rózsadombra.

Bármerre is ment, már a klub környékén is legalább 4-5 térfigyelő rögzíthette őt. Egyre biztosabbá vált az is, hogy alig fél óra telt el távozása és táskájának felfedezése között. A lány ridiküljére egyébként egy szintén hazafelé tartó külföldi diák talált rá a Lánchídon.

Maros Anna, a francia nagykövetség sajtóattaséja elmondta, a lány egész biztosan megérkezett a Roosevelt-térre, majd a térfigyelő kamerák felvételei szerint átsétált a hídon. Maros Anna elmondta, a lány egyedül volt egész úton, nem követte és nem próbált érintkezésbe lépni vele senki, ahogy azt a térfigyelők felvételei is bizonyítják. A nagykövetség egyébként már múlt péntek, a lány eltűnése óta együttműködik a rendőrséggel, a felvételeket is közösen vizsgálják.

Ophélie legjobb barátnője azt mondta, a lányra vizsgák és búcsúbuli várt, egyébként nem hiszi, hogy bűntény áldozata lett volna. Anyagi helyzete stabil volt, emellett hét éve él boldog párkapcsolatban. Ausztriában pedig december 20-tól biztos gyakornoki hely várja egy könyvvizsgáló cégnél. Csupán néhány nap volt hátra, hogy megszerezze mester-fokozatú diplomáját.