Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Érettségiző fiú mészárolta le a családját Ohióban

2005.05.31. 10:28
Az érettségi bizonyítvány átvételére készülő Scott Moody végzett családjával Ohióban. A nyomozók egyelőre nem sejtik, miért kezdett vérengzésbe a tizennyolcéves fiú. Moody nagyszüleivel, anyjával és két barátjával végzett, húgát életveszélyesen megsebesítette.

Öngyilkos ámokfutó végzett öt emberrel és magával Ohióban. A vasárnapi mészárlás okait vizsgáló nyomozók megállapításai szerint a vérengzést a tizennyolcéves, éppen az érettségi bizonyítványa átvételére készülő Scott Moody követte el. A fiú lakóhelyén, Bellefontaine-ben két házban is lövöldözött.

A fiú saját házában végzett édesanyjával, a harminchét éves Sheri Shaferrel, valamint két barátnőjével, a tizenkilencéves Megan Karusszal és a tizennégy éves Paige Harshbargerrel. Negyed mérföldre otthonától nagyszüleit, a hatvanhatéves Sharyl Shafert és az egy évvel idősebb Gary Shafert is lelőtte. A lövöldözés végén önmagával is végzett.

A hatóságokat húga, a tizennégyéves Stacy értesítette. A kislányt hétfőn kritikus állapotban szállították kórházba.

A hatóságoknak egyelőre sejtelme sincs róla, miért kezdett vérengzésbe az érettségizett fiú. "Ez az első számú kérdés, miért?" - nyilatkozta a CNN-nek Michael Henry seriff. A nyomozás adatai szerint Scott nagyszülei házánál kezdhette a lövöldözést vasárnap reggel hét és tíz között. Nagyszüleivel még álmukban végezhetett.

Ezután mehetett át otthonába, ahol éppen bulit tartottak leérettségizése örömére.

A tizenháromezres kisvárost megrázta a gyilkosság. Moodyék a szomszédok szerint "kedves emberek, jó szomszédok" voltak. A gyilkosságot megelőzően a rendőrség egyszer kiszállt otthonukba, mert a család tíz zaklató telefonhívást is kapott. A rendőrök akkor mindent rendben találtak a családnál.