Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A mobiltelefon buktatta le a két bérgyilkost

2003.09.11. 14:37
Összeverte, fojtogatta, majd ollóval fejbeszúrta P. Ferenc szilasligeti ügyvédet két alkalmi bérgyilkos. A gyanúsítottak nem elégedtek meg a feleség által felajánlott hárommillió forinttal: magukkal vitték az ügyvéd mobiltelefonját is, ami rövid idő alatt lebuktatta őket.
Olyan erővel vághatták az áldozat fejébe az ollót, hogy a helyszíni szemlét végzők képtelenek voltak kiszedni, és csak a boncolás során sikerült kipreparálni a koponyába szorult szerszámot, mondta el Derzsy Péter őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztály vezetője. A rendőrök az áldozat mellet megtalálták annak a fojtóhuroknak a darabját is, amivel az elkövetők meg akarták fojtani az ügyvédet, a nyomok szerint előtte valamilyen kemény tárggyal hosszan bántalmazták, tette hozzá Derzsy.

P. Ferenc feleségével rendkívül rossz házasságban élt. A férfi állítólag terrorizálta az asszonyt - szexuálisan és "anyagilag" is. Erről a rendőrök nem sokkal a bűntény után, az áldozat két- és négyéves gyermekétől hallottak, akiket gyermekpszichológus segítségével hallgattak meg. Jellemző volt a férfira, hogy bár a család alapvetően jómódban élt, ő arra kényszerítette feleségét, hogy egy gyorsétteremben dolgozzon.

Az eddigi információk szerint egy idő után a férjénél húsz évvel fiatalabb P. Ferencné családja körében többször utalt arra, hogy valahogy meg kellene szabadulni a férfitől. Két testvérének már arról beszélt, keresni kéne valakit, aki megöli a férfit.

S. Zsuzsanna, a feleség húga a barátját ajánlotta a feladatra, aki hárommillió forintot kért a "munkáért". Úgy állapodtak meg, hogy megözvegyülése után az asszony eladja a családi házat, és annak ellenértékéből fizeti ki M. Zoltánt, erre azonban már nem került sor.

M. Zoltán és társa, T. István augusztus hetedikén este elment az ügyvédhez. Magukkal vittek egy fafogantyús fojtóhurkot, a veréshez egy fahusángot, illetve egy lopott rendszámot, amit a szomszédok az ügyvéd háza előtt parkoló autójukon láthattak. Este nyolc óra körül egyszerűen bekopogtak, és - testvérpárként bemutatkozva - jogi tanácsot akartak kérni. Az ügyvég - vidéken ez megszokott - nem gyanakodott, beengedte a két férfit, akik azonnal nekiestek.

Elkezdték verni a husánggal, majd a fojtogatták a hurokkal, ami azonban elszakadt. Ekkor az áldozat még védekezni próbált, ezért a mellettük lévő polcról, az ügyvéd ollógyűjteményéből egyikük elvett egy ollót, és hatalmas erővel a férfi fejébe vágta. Dolguk végeztével a lakáskulcsot, egy pénztárcát és áldozatuk mobiltelefonját is elvitték. Utóbbi okozta vesztüket.

Miután a feleség megtalálta férje holttestét, kihívta a rendőrséget. A rendőrök rutinból megfigyelték az ellopott telefont, amiről később kiderült: T. István tizenhét éves barátnőjének ajándékozta. A lány ugyan a saját kártyáját tette bele, de mivel a telefonról P. özvegyének családjához futott be két hívás, a rendőrök gyanakodni kezdtek a család alibijére. Aszerint ugyanis a bűntény elkövetésekor együtt vacsoráztak, tanú is akadt bőven.

Előállításuk után mindenki beismerte tettét, mindössze annyi nem tiszta még, hogy a két, egyébként magát munkanélkülinek valló, jómódú férfi közül ki szúrt, ugyanis mindkettő a másikrapróbálja kenni a dolgot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!