Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Konkurensei akarták megölni a mentősök korábbi vezetőjét?

2006.10.16. 19:55
Nyomozás indult alternatív mentőszolgálatok vezetői ellen, akik az Országos Mentőszolgálat korábbi vezetőjét, Takács Zoltánt akarták állítólag meggyilkolni - értesült az Index. Az ügyről a rendőrség nem kívánt részleteket nyilvánosságra hozni.

Az Index információi szerint nyomozás kezdődött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés kísérletének előkészítése, pontosabban ennek gyanúja miatt. A célpont az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábbi első embere, Takács Zoltán lett volna, a kitervelők pedig két alternatív mentőszolgálat vezetői lehettek, legalábbis őket gyanúsítják az emberölés előkészületeivel.


Takács Zoltán
Takácsról korábban a Heti Válasz azt írta: több magántulajdonú mentőszolgálatban is érdekelt volt. A gyanúsítottak az OMSZ konkurensei, olyan mentőszolgálatok vezetőiről van szó, amelyek kapcsolatban állhatnak egymással. Az Index információi szerint két férfit gyanúsít a nyomozóhatóság az előkészületekkel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csupán annyit közölt érdeklődésünkre, hogy a nyomozás érdekében egyelőre nem kívánnak részleteket nyilvánosságra hozni.

A Havaria Press értesülései szerint az ügy hátterében állítólag egy Takács és a két gyanúsított között támadt szakmai vita áll. A hírügynökség információi szerint Takács tavasz óta testőrrel és páncélozott autóval jár, s biztonságára egy volt életvédelmis nyomozóhoz kapcsolható magánbiztonsági cég vigyáz.

Történt nyomozási cselekmény - erősítette meg Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a sajtó értesüléseit az MTV Kékfény című műsorában hétfőn este. Hangsúlyozta, hogy előkészületről volt szó, és a nyomozás érdekei miatt nem tudott többet mondani. A szóvivő nem kívánta megerősíteni, hogy két alternatív mentőszolgálat igazgatóját hallgatta volna ki a rendőrség gyanúsítottként.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a műsorban azt mondta, hogy a főigazgató a mentőszolgálat érdekét képviselte, és elképzelhető, hogy közben óhatatlanul érdekeket sértett. Arra a kérdésre, hogy kiknek lehetnek ellentétes érdekei a mentőszolgálattal, úgy válaszolt: fogalma sincs, a nyomozás erre nyilván választ ad.