Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Sírógörcsöt kaptak a japán gyerekek az álorángután halálától

2007.02.28. 12:06
Túl szerethetően alakította a túszejtő orángután szerepét a tokiói Tama állatkert egyik gondozója. A biztonsági gyakorlaton elvileg a gondozók lettek volna a hősök, akik megmentik a látogatókat a fenevadtól. A végén mindenki sírt, amikor az álorángutánt elaltatták.

Játéknak indult, de sírás lett a vége a tokiói Tama állatkert biztonsági gyakorlatának, írja a Daily Mail. Az állatkert személyzete arra a nem túl gyakori helyzetre próbált felkészülni, amikor egy orángután megszökik és túszokat ejt.

A gyakorlat forgatókönyve szerint a nagy szél kidöntött egy fát az orángutánok kifutójában. A fa a kerítésre esett, így az állatok kiszökhettek.

A szökött orángutánt az állatkert egyik munkatársa személyesítette meg, egy eléggé feltűnően jelmezszerű jelmezben. A vizuális hátrányt lelkes színészi teljesítménnyel feledtette, vadul kergette az állatkert személyzetét, egyiküket – a forgatókönyvnek megfelelően – túszul ejtette.

Az állatkertbe látogató iskoláscsoport ekkor még nem esett kétségbe – nyilván a majomnak szurkoltak –, ám amikor az egyik gondozó altatópuskával kilőtte a túszejtő álorángutánt, sikítófrászt kaptak.

Az állatkert munkatársainak végül nem az álállat befogása, hanem a zokogó gyerekek megvígasztalása lett a legnehezebb feladata a gyakorlaton, írja a Daily Mail.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!