Jenő
-3 °C
5 °C

Narancssárga riasztás az országra

2008.04.21. 10:55
Kedd éjfélig a második legkomolyabb szintű, narancssárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. 90-100 km/órás szél lehet, diónyi jég eshet.

A hétfő déli óráktól viharos széllökésekre kell számítani az országban. Késő délutántól először a Dunántúlt, majd az északkeleti országrészt zivatarzóna éri el, amely várhatóan felhőszakadást és jégesőt hoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig narancssárga riasztást adott ki. Hétfőn a déli óráktól főként az Észak-Dunántúlon és az ország középső megyéiben helyenként viharos, 60-65 km/órás lökések kísérhetik a keleti szelet. Késő délutántól, estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati részét eléri egy zivatarzóna, amely este északkelet felé helyeződik. A térségben heves zivatarokra is számítani kell, 90-100 km/óra sebességet meghaladó szélrohamokkal, akár dió nagyságú jégesővel és helyenként felhőszakadással.

A zivatarzóna várhatóan az éjszaka második felében hagyja el az északkeleti országrészt. Kedden hajnalban foltokban sűrű köd képződik, ami délelőtt feloszlik. A délelőtt második felétől szórványosan ismét zivatarokra kell számítani, viharos széllökésekkel és néhol jégesővel, olvasható az OMSZ honlapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?