Ödön
1 °C
11 °C

Rasszista sorozatgyilkos 37 áldozattal

2007.05.28. 22:40
Egy művészeti iskola 18 éves diákját és társát egy kaukázusi származású amerikai állampolgár meggyilkolása után vitték be a rendőrségre, ahol először csak hencegésnek hitték, hogy összesen 37 gyilkosságot vallottak be.

Egy orosz diák bevallotta a rendőrségen, hogy barátjával 37 embert öltek meg rasszista indíttatásból tavaly augusztus óta. A Vremja Novosztyej napilap jelentése szerint a diák, Artur Rino, egy művészeti iskola 18 éves tanulója és vele egyidős barátja, Pavel Skacsevszkij Moszkva külvárosában vadásztak sötét bőrűekre.

A két fiatal vallomásuk szerint először tavaly augusztusban ölt: robbanószerkezetet telepítettek egy moszkvai piacon, ahol kaukázusi, közép-ázsiai, valamint vietnami és kínai eladók árultak. A detonáció 11 emberéletet kioltott, csaknem félszáz embert megsebesített. A két fiút egy kaukázusi származású amerikai állampolgár megölése ügyében vitték be gyanúsítottként, s a rendőrségen először nem hittek Rinónak. "Túl sok részletet említett, hencegett azzal, amit tett, ugyanakkor a bűncselekmények időpontjai és a helyszínek nem voltak pontosan megjelölve" - magyarázta egy rendőrségi forrás.

Oroszországban az utóbbi időben kimutathatóan megnövekedett az idegengyűlölet és a rasszizmus; idén eddig több mint 200 rasszista támadás történt, ezekben összesen 25-en vesztették életüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?