Ágnes
-5 °C
2 °C

Műtét közben bankba ment az orvos

2002.12.06. 14:26
Orvosi műhibapert indított egy férfi Bostonban orvosa ellen, mert az műtét közben átsietett a bankba. A sebész félt, hogy nem tudja időben befizetni csekkjeit.
Beperelte orvosát egy bostoni férfi szerdán, mert a sebész a gerincműtét kellős közepén elment a bankba. Az operáció a cambridge-i Mount Auburn kórházban július 10-én 35 percig állt, Charles Algeri felnyitva feküdt az asztalon. Algeri azt állítja, eredetileg a bal lábában és hátának bal alsó részén voltak fájdalmai, de a műtét óta komoly fájdalmai vannak a jobb lábában is.

Csekkbefizetés

David Arndt sebész praxisát az állami egészségügyi tanács azonnal felfüggesztette, miután a férfi beismerte, hogy valóban félbehagyta a műtétet. Az orvos azt vallotta, hogy fizetési csekkjét várta, mert sürgősen be kellett fizetnie pár számlát. Ugyanakkor arra számított, hogy hamar befejezi a műtétet, így még zárás előtt átér a bankba. Az operáció azonban elhúzódott, ezért az orvos úgy döntött, inkább félbehagyja és átugrik a pénzintézetbe.

Ötmillió dollár

Armdt doktor egyébként rendelkezik egy ötmillió dolláros felelősségbiztosítással. Algeri ügyvédje szerint ennyi a minimum, amit a páciens kártérítésként méltányosnak tart.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!