Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műtét közben bankba ment az orvos

2002.12.06. 14:26
Orvosi műhibapert indított egy férfi Bostonban orvosa ellen, mert az műtét közben átsietett a bankba. A sebész félt, hogy nem tudja időben befizetni csekkjeit.
Beperelte orvosát egy bostoni férfi szerdán, mert a sebész a gerincműtét kellős közepén elment a bankba. Az operáció a cambridge-i Mount Auburn kórházban július 10-én 35 percig állt, Charles Algeri felnyitva feküdt az asztalon. Algeri azt állítja, eredetileg a bal lábában és hátának bal alsó részén voltak fájdalmai, de a műtét óta komoly fájdalmai vannak a jobb lábában is.

Csekkbefizetés

David Arndt sebész praxisát az állami egészségügyi tanács azonnal felfüggesztette, miután a férfi beismerte, hogy valóban félbehagyta a műtétet. Az orvos azt vallotta, hogy fizetési csekkjét várta, mert sürgősen be kellett fizetnie pár számlát. Ugyanakkor arra számított, hogy hamar befejezi a műtétet, így még zárás előtt átér a bankba. Az operáció azonban elhúzódott, ezért az orvos úgy döntött, inkább félbehagyja és átugrik a pénzintézetbe.

Ötmillió dollár

Armdt doktor egyébként rendelkezik egy ötmillió dolláros felelősségbiztosítással. Algeri ügyvédje szerint ennyi a minimum, amit a páciens kártérítésként méltányosnak tart.