Rafael
17 °C
32 °C

Megvertek egy doktornőt Gyöngyösön

2008.03.11. 21:05
Egy beteg asszony lánya többször megütötte anyja kezelőorvosát a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Az orvos nem sérült meg, és nem tett feljelentés, ahogy a kórház sem. Az atrocitás oka: a páciens be akart feküdni, ám erre a doktornő szerint nem volt szükség.

Egy beteg asszony jelent meg délután gyöngyösi kórház belgyógyászati osztályán, ahol korábban már kezelték. Azt kérte, fektessék be az osztályra. Az orvosnő ezt azonban nem látta indokoltnak, ezért járóbeteg kezelést javasolt.

Ezt azonban a beteg lánya sérelmezte, és többször megütötte a doktornőt. Az eset után nem tett feljelentést sem a kórház, sem az orvosnő. "Általános probléma, mondhatni, országos jelenség, hogy orvosra, egészségügyi szakdolgozóra támadnak, ezért nem látjuk értelmét a feljelentésnek", magyarázta Szőke Ferenc.

A kórház igazgatója szerint a tapasztalt doktornő szakmailag korrekt döntést hozott, amikor nem vette fel az osztályra a beteget. Az eset után a doktornő felmondott, az igazgató szerint azonban erről nem az incidens után döntött. Az orvosnő korábban, más okból már kérte az áthelyezését, ez csak a csepp volt a pohárban, mondta az ügyvezető.

Az esetet a Magyar Televízió Szempont című műsorának forgatócsoportja rögzítette, mivel éppen ott dolgoztak.