Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Orvvadász lőhette el a rendőr könyökét

2008.12.30. 17:11
Vélhetően célzott lövés roncsolta szét annak a rendőrnek a könyökét, aki határőrszolgálat közben társával lövéseket hallott, s a hang forrása után eredt. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy egy meglepett orvvadász volt a támadó.

Nem kizárt, hogy orvvadász lőtt rá a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség határőrszolgálatot teljesítő főtörzsőrmesterére, mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség mindenesetre forró nyomon keresi a tettest (állítólag azt már tudják, milyen fegyvert kell keresniük, de erről egyelőre nem beszélnek), aki valószínűleg célzottan lőtt, elképzelhető, hogy azért, mivel tiltott tevékenysége közben megzavarták a járőrök.

Akik lövéseket hallottak Őrtilos határában, egy fenyveserdő felől, így kiszálltak az autójukból. Hőkamerával, illetve lámpával indultak a hangok irányába, amikor az egyikükre rálőttek. Társa a kocsiba segítette a sérült rendőrt, az őrsre vitte, majd mentőt hívott hozzá.

A főtörzsőrmesternek a könyökét roncsolta a lövedék, a nagykanizsai kórház sebészeti osztályán eltávolították a szétlőtt csontdarabokat, illetve a tölténydarabokat, és kitisztították a sebet. A főtörzsőrmester már jól van, a kezelése valószínűleg Budapesten folytatódik. Az orvosok szerint hosszú rehabilitációs kezelés vár, és legkorábban csak két hónap múlva lehet majd megmondani, sérülése maradandó-e.