Viola
-6 °C
-2 °C

Beszökött az ősz

2004.09.09. 06:53
Itt a hidegfront, egy napra jelentősen lehűl a levegő, de péntektől folytatódik az indiánnyár. Sokaknál léphet fel fejfájás, izomfájdalmak, de rossz közérzet, göcsös fájdalmak is előfordulhatnak.
A meteorológusok szerint csak 13-18 fokig emelkedik a hőmérséklet csütörtökön. Erős, gyakran viharos lesz az északi szél, egy napra jelentősen lehűl az idő. A felhőátvonulások mellett többórás napsütésre is számíthatunk.

Jelentéktelen átfutó zápor legfeljebb keleten lehet egy-két helyen. Az élénk, többfelé még erős északi szél a késő délutáni óráktól fokozatosan mérséklődik. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 9, 14 fok lesz.

Pénteken az észak felől érkezett sarkvidéki levegő a Kárpát-medencében fokozatosan nyugalomba jut. A sok napsütés ellenére még folytatódik az évszakhoz képest hűvös idő. A nappali felmelegedés a hétvégén azonban már ismét erősödni fog.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Sokaknál léphet fel fejfájás, izomfájdalmak. Rossz közérzet, göcsös fájdalmak is előfordulhatnak. Gyakoribbá válhatnak a reumatikus panaszok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!