Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Titokzatos ötös gyilkosság Görögországban

2006.11.26. 18:32
Egyelőre csak találgatnak a görög hatóságok, hogy miért kellett meghalnia öt vadásznak Görögországban. A gyilkosságok helyszíne az Albániából szállított kábítószerek egyik fő útvonala.

Rejtélyes ötös gyilkosság történt Görögország nyugati részén, Agrinion városka közelében: két fivér és három unokatestvérük vadászni indult, de valaki, vagy valakik közvetlen közelről lelőtték őket.

A 17-33 év közötti öt férfi szombaton indult Agrinionból egy 15 kilométernyire lévő tóhoz vadászni. Miután késő délutánig nem jelentkeztek, keresésükre indultak, de csak holtan találták meg őket.

Vassziliosz Ciaturasz a televízióban elmondta: valakik meglepték a vadászokat, s előbb bizonyos távolságból, majd követlen közelről lelőtték őket, rejtély, hogy ez hogy történhetett meg, s még csak utalást sem találtak sem a bűnösökre, sem a motívumukra.

Felmerült, hogy az áldozatok esetleg veszekedésbe keveredtek valakikkel, de az sem kizárt, hogy "bűnözőkkel akadtak össze, akik valami olyasmit csináltak, amit nem volt szabad látni". Agrinion környékén vezet az Albániából Görögország középső része felé szállított kábítószerek egyik fő útvonala.

A rendőrfőnök ünnepélyesen kijelentette: a nyomozást addig folytatják, amíg a tetteseket meg nem találják.