Alkoholstop az ózdi közterületeken

2008.08.01. 15:24
Tilos szeszesitalt fogyasztani péntektől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd közterületein, így döntött a város önkormányzatának képviselő-testülete.

Az ózdi önkormányzat idén nyáron módosította a közterületekről szóló rendeletét. A módosítás eredményeképp augusztus 1-től a városi közterületeken, az üzletek, vendéglátó ipari egységek közvetlen környezetében, középületekben, közösségi létesítményekben, illetve a városi közforgalmú járműveken tilos az alkoholfogyasztás.

A tilalom nem vonatkozik érvényes közterület-használati engedély birtokában vendéglátó-ipari egységként hasznosított közterületekre, engedélyezett alkalmi rendezvények idejére ideiglenesen kitelepülő árusítóhelyek közvetlen környékére, illetve a szilveszteri-újévi időszakra.

A rendelet szabályainak megsértőivel szemben a helyszínen intézkedő rendőrök akár 20 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak. A szabálysértési eljárásban - amelynek elbírálása egyébként az önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozik - az elkövető 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

  • Tippek
  • Bankszámla