Titokzatos lopások egy miskolctapolcai szállodában

2007.04.20. 13:50
Több tucat vendég fordult a rendőrséghez az utóbbi két évben azzal a panasszal, hogy egy miskolctapolcai szállodából ellopták pénzüket vagy értéktárgyaikat. A tolvaj minden esetben kulccsal jutott be a szobákba, erőszakos behatolásnak nem találták nyomát. Úgy tudjuk, a rendőrség sejti, ki lehet a tettes, a nyomozás mégis elhúzódhat. A hotel tulajdonosának nagyon drága az ideje, csak 60 ezer euróért hajlandó kommentálni a szállodát ért vádakat.

Eddig 32 feljelentés érkezett a rendőrségre egy miskoltapolcai szállodával kapcsolatban, mindegyik lopási ügy, és mindegyik az elmúlt két évben történt, mondta el az Indexnek Szerencsi Árpád rendőr őrnagy, a miskolci rendőrkapitányság avasi rendőrőrsének parancsnoka. Jelenleg hat eljárás folyik, a többit már ismeretlen tettes miatt felfüggesztették.

A nyomozást nehezíti, hogy egyik esetben sem találták nyomát erőszakos behatolásnak, mindig kulccsal mentek be a szobákba, mikor a vendégek a szállodán kívül tartózkodtak. További nehézséget okoz, hogy a meglopott vendégek – egyébként teljesen természetes módon – felforgatják a szobát a hiányzó értéktárgyat vagy pénzt keresve, ami megnehezíti a nyomok rögzítését, magyarázta Szerencsi őrnagy.

Elgondolkoztató statisztikát

Az őrsparancsnok ugyanakkor megjegyezte, elgondolkodtató, hogy Miskolctapolcán összesen 40-45 magánszállás található, és az utóbbi legalább három évben egyikből sem érkezett panasz lopásról, vagy akár hasonló bűncselekményről. Úgy tudjuk, a rendőrség sejti, ki lehetett az elkövető, az eljárás azonban még hosszasan elhúzódhat.

A vendégek beszámolói szerint a Pallasz Hotelről van szó, ezt a rendőrség azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. A panaszokból kiderül, hogy számos esetben előfordult, hogy amíg a vendégek nem tartózkodtak a szállodában, szobájukból eltűnt a készpénzük vagy egyéb értéktárgyaik. A történetekben és a rendőrségtől származó információkban összecseng, hogy a tolvaj a szobákba kulccsal ment be.

A vendégek beszámolóiból úgy tűnik, a Pallasz Hotel teljesen családi vállalkozás, állítólag a tulajdonos egyszemélyben a recepciós, a pincér és a takarító, mások szerint az üzemeltetésben részt vesz a tulajdonos két fia is. Egy meglopott szállóvendég például arról számolt be, hogy a rendőrség meg sem lepődött a bejelentéskor, mert az ott dolgozó férfi többszörösen büntetett előéletű.

60 ezer eurós nyilatkozat

Meg akartuk keresni a Pallasz Hotel tulajdonosát, hogy reagálhasson a szállodát ért vádakra, azonban megkeresésünk nem járt sikerrel. A férfi, aki a telefont felvette, közölte, hogy Klement Tibor tulajdonos kizárólag 60 ezer euróért (majdnem 15 millió forint) hajlandó nyilatkozni a sajtónak, amit azzal magyarázott, hogy Klement nagyon elfoglalt ember, és drága az ideje. További részleteket így csak a hotelben megszállt vendégek beszámolóiból tudhatunk meg.

A hatályos cégadatbázis szerint a Pallasz Hotel tulajdonosa a Mese 2000 Bt. A beltagok között szerepel Klement Tiborné és Gál Veronika, akik személyi adataik alapján rokonok lehetnek, a kültagok pedig Klement Tibor, akit a szállodában is megneveztek, valamint Klement Attila.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Biztosítás