Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Paradicsomháború volt Mórahalmon

2008.07.06. 22:36
A mórahalmi paradicsomfesztiválon a csapatok harminc köbméter paradicsomot használtak fel az ötperces csaták során. A falu hagyományt akar teremteni, és a hazai zöldségeket akarja reklámozni az eseménnyel.

Második alkalommal szerveztek Mórahalmon paradicsomfesztivált: a vasárnapi rendezvény csúcspontja a kétfordulós csata volt, amelyen több tonna érett paradicsomot dobáltak célba és egymásra a versenyzők.

http://index.hu/munka/kepek/index.php?op=galeri&dir=0807/bulvar/paradicsomhaboru/&ts=1215361456
Klikk!

A vetélkedőn - melyhez csaknem harminc köbméter paradicsomot halmoztak föl a homokháti kisváros sportpályáján - ötfős csapatok küzdöttek egymással. A versenyzők hol védőként, hol támadóként léptek a pályára. A támadók célja az volt, hogy minél több paradicsomot dobjanak hat-hét méter távolságból a focikapu tetejére erősített ládába egy ötven centi átmérőjű lyukon keresztül. A védők folyamatos paradicsomzáporral próbálták eltántorítani ettől a támadókat. A csapatok utánpótlását a pályán a köbméteres ládákban és kupacokban felhalmozott érett paradicsom biztosította.

Az ötperces menetet követően a szerepek fölcserélődtek: az igencsak "paradicsom áztatta" ruhájú támadókból védők lettek, akik igyekeztek megakadályozni a puha lövedék célba jutatását. A csapatok különböző taktikát alkalmaztak, voltak, akik cserékkel igyekeztek fenntartani a sűrűn röpködő paradicsomok közepette a támadók harcikedvét, volt, aki sisakot húzott, de olyan is akadt, aki az őt ért találatokkal mit sem törődve dobálta a piros gömböcskéket a ládába. A legjobbak egy ötperces menet alatt hét kiló paradicsomot jutattak célba.

A versenyzők regenerálódásáról a helyi tűzoltók gondoskodtak, fecskendővel segítettek a tisztálkodásban a sportolóknak, akiknek nemcsak a rájuk tapadt paradicsompüré, hanem a nyári hőség miatt is jólesett a zuhany.