Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Hajsza egy feketepárduc után Hajdú-Biharban

2002.02.04. 14:00
A kiterjedt keresés ellenére még nem sikerült befogni azt a szabadon kószáló nagymacskát, amelyet vasárnap fedeztek fel Hajdú-Bihar megyében.
Szabadon kószáló fekete párducot láttak vasárnap Hajdú-Biharban, Nagyrábé és Bihartorda határában - közölte hétfőn a HavariaPress. A szakamberek a lábnyomok alapján megerősítették, hogy valóban a veszélyes ragadozóról van szó. A párduc felkutatására hétfőn hajtóvadászatot indítottak a helyiek. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy hogyan kerülhetett a környékre az egyébként védett állat. A feltételezések szerint valaki a saját házában tartotta a párducot, amely onnan kiszabadult.

A környékbeliek hitetlenkednek

A nagyrábéi polgármester a HavariPressnek elmondta: még nem sikerült ártalmatlanná tenni a párducot, de a vadászok már körülzárták azt a két hektáros területet, ahol az elszabadult vadállat lehet Józsa Kálmán elmondta, hogy a környékbeli lakosokat figyelmeztették a veszélyre, de még így is sokan hitetlenkedve fogadják a fekete párducról szóló híreket. Annyi azonban bizonyos, hogy a megtalált lábnyom egy nagymacskától származik.