Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajsza egy feketepárduc után Hajdú-Biharban

2002.02.04. 14:00
A kiterjedt keresés ellenére még nem sikerült befogni azt a szabadon kószáló nagymacskát, amelyet vasárnap fedeztek fel Hajdú-Bihar megyében.
Szabadon kószáló fekete párducot láttak vasárnap Hajdú-Biharban, Nagyrábé és Bihartorda határában - közölte hétfőn a HavariaPress. A szakamberek a lábnyomok alapján megerősítették, hogy valóban a veszélyes ragadozóról van szó. A párduc felkutatására hétfőn hajtóvadászatot indítottak a helyiek. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy hogyan kerülhetett a környékre az egyébként védett állat. A feltételezések szerint valaki a saját házában tartotta a párducot, amely onnan kiszabadult.

A környékbeliek hitetlenkednek

A nagyrábéi polgármester a HavariPressnek elmondta: még nem sikerült ártalmatlanná tenni a párducot, de a vadászok már körülzárták azt a két hektáros területet, ahol az elszabadult vadállat lehet Józsa Kálmán elmondta, hogy a környékbeli lakosokat figyelmeztették a veszélyre, de még így is sokan hitetlenkedve fogadják a fekete párducról szóló híreket. Annyi azonban bizonyos, hogy a megtalált lábnyom egy nagymacskától származik.