Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Tizenkilenc éves szikszói lányt vádolnak megrontással

2005.02.22. 21:03
Az egész család tudott arról, hogy a tizenkilenc éves lánynak szexuális kapcsolata van a tizenhárom éves fiúval. Gyermekük született, a fiú el akarja venni a lányt feleségül, de a gyámhatóság feljelentést tett.
Kiskorú megrontásával gyanúsítanak egy fiatal nőt, és gyanúsítják a sértett édesanyját is, mert tudott a dologról - mondta Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

A 19 éves szikszói lánynak egy tizenhárom éves fiútól született gyermeke. Mivel a fiú a gyermek fogantatásakor még kiskorú volt, nem töltötte be 14-ik életévét, a vele létesített szexuális kapcsolat a jogszabályok alapján megrontásnak minősül - mondta a szóvivő. Az eset miatt a gyámhivatal tett feljelentést.

A vádlott és barátja azóta is társkapcsolatban él, gyereküket a fiú szüleinek lakásán nevelik, az apa pedig gyámhatósági engedéllyel szeretné feleségül venni gyermeke anyját. A megrontásért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés róható ki, a bíróság a közeljövőben tárgyalja az ügyet - mondta a bírósági szóvivő.