Nándor
3 °C
16 °C

Elfogták Amerikában az Interpol kereste pedofilt

2008.05.08. 18:15
Az amerikai rendőrség letartóztatta azt a pedofíliával gyanúsított férfit, akinek elfogásához az Interpol a nyilvános segítséget kért - jelentette be a nemzetközi rendőri szervezet csütörtökön. A férfi fényképét kedden rakta fel weboldalára az Interpol és egy nap alatt több mint kétszáz tippet kaptak.

Az 57 éves Wayne Nelson Corliss-t még szerdán vette őrizetbe az amerikai bevándorlási hivatal New Jersey államban lévő otthonában. A letartóztatást azután tudták végrehajtani, hogy az Interpol lyoni központjába három tipp érkezett Amerikában élő emberektől.

Az Interpol kedden hat fényképet hozott nyilvánosságra weboldalán a pedofíliával gyanúsított férfiról, aki állításuk szerint legalább három, dél-kelet ázsiai fiúval létesített szexuális kapcsolatot. A férfiről talált első képeket a norvég rendőrség még 2006-ban egy másik pedofil férfi számítógépén fedezte fel, és ezután még több képet találtak róla az Interpol pedofíliával foglalkozó adatbázisában.

A férfi áldozatai az Interpol közlése szerint hat és tíz év közöttiek lehetnek. Corliss elfogása után bevallotta tetteit az őt kikérdező amerikai rendőröknek - közölte az Interpol.

Az Interpol most másodszor teszi közzé az interneten pedofil-gyanúsított fényképét. Az első ilyen ügy eredményeként rendőrkézre került a 32 éves kanadai Christopher Paul Neil, akit októberben fogtak el Thaiföldön.

f