Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Több száz pénzérmét találtak egy ember gyomrában

2004.02.21. 14:08
A 62 éves férfi 5 kiló pénzt, nyakláncot és tűt evett meg évek alatt. Ezeket sikerült ugyan kioperálni belőle, de pár nappal a műtét után meghalt.
A francia orvosok először nem értették, hogy miért volt feldagadva a férfi hasa. Később megdöbbenve tapasztalták, hogy a beteg 350 darab pénzérmét, nyakláncokat és tűt nyelt le - adta hírül a local6.com.

Nem tudott enni

A 62 éves, pszichés beteg férfi hasi fájdalmakra panaszkodott, amikor 2002-ben bement a nyugat-franciaországi Cholet kórház sürgősségi osztályára. Állítása szerint már enni sem tudott.

A beteg családja közölte a francia orvosokkal, hogy az idős férfi néha pénzérmét eszik és már korábban is operáltak ki a gyomrából ilyen és ehhez hasonló dolgokat.

Tekegolyó méretű

Az orvosokat még ezek után is meglepte az ultrahang vizsgálat; egy hatalmas, több mint 5 kilogramm súlyú felismerhetetlen képződményt találtak a hasában.

A beteg gyomrából sikerült kioperálni a tekegolyó nagyságú tartalmat, ám így sem sikerült megmenteni az életét és 12 nappal az operáció után meghalt.

Haj, szappan, fogkefe

Dr. Bruno Francois elmondta, hogy betege már évtizedek óta fogyasztja a francia aprópénzt és újabban az eurócentet. Francois a New England Journal of Medicine kérdésére azt is elárulta, hogy a páciense másoktól is ellopta a pénzt, majd megette azokat.

Az orvosnak voltak olyan betegei, akik hajat, szappant, fogkefét, gyufát és villát is ettek. Ezek az esetek általában gyerekekhez és terhes asszonyokhoz kapcsolódtak, de sok más pszichiátriai esetnél is előfordultak már hasonló dolgok.