Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Öt turista halt meg Peruban

2008.04.10. 06:43
Két halálos tragédia öt turista életét követelte Peruban. Előbb egy franciákat szállító kisrepülő csapódott a földbe az ország déli részén (a pilóta túlélte a zuhanást), majd fegyveres rablók lőttek agyion egy németet Lima belvárosában fényes nappal.

Öt francia turista repülőt bérelt peru déli részén, hogy a levegőből nézhesse meg a híres Nasca-vonalakat. A Cessna 206-os típusú gép azonban útközben meghibásodott, és még a cél előtt lezuhant. A fedélzeten utazók közül valamennyien életüket vesztették. A perui pilóta azonban túlélte a katasztrófát. További sorsáról azonban semmit nem tudni: Nasca város egyik kórházába szállították, ám állapotáról nem érkezett jelentés.

Márciusban kísértetiesen hasonló baleset történt ugyanitt: szintén öt francia turista utazott egy repülőn, amikor technikai hiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának egy autópályán. Akkor senki nem sérült meg.

De nem csak a perui légtér veszélyes, az utcák sem feltétlenül biztonságosak. Ugyancsak szerdán egy német állampolgár is meghalt Peruban. A férfi bankautomatából vett fel pénzt a turisták számára rendkívül veszélyes Limában. A tranzakciót azonban három helyi férfi kifigyelte, majd a bankjegyek átadását követelte a 70 éves férfitól. A német erre futásnak eredt, ám a támadók lelőtték az idős embert, majd kifosztottak. A fegyveresek elmenekültek.