Árpád
-2 °C
4 °C

Öt turista halt meg Peruban

2008.04.10. 06:43
Két halálos tragédia öt turista életét követelte Peruban. Előbb egy franciákat szállító kisrepülő csapódott a földbe az ország déli részén (a pilóta túlélte a zuhanást), majd fegyveres rablók lőttek agyion egy németet Lima belvárosában fényes nappal.

Öt francia turista repülőt bérelt peru déli részén, hogy a levegőből nézhesse meg a híres Nasca-vonalakat. A Cessna 206-os típusú gép azonban útközben meghibásodott, és még a cél előtt lezuhant. A fedélzeten utazók közül valamennyien életüket vesztették. A perui pilóta azonban túlélte a katasztrófát. További sorsáról azonban semmit nem tudni: Nasca város egyik kórházába szállították, ám állapotáról nem érkezett jelentés.

Márciusban kísértetiesen hasonló baleset történt ugyanitt: szintén öt francia turista utazott egy repülőn, amikor technikai hiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának egy autópályán. Akkor senki nem sérült meg.

De nem csak a perui légtér veszélyes, az utcák sem feltétlenül biztonságosak. Ugyancsak szerdán egy német állampolgár is meghalt Peruban. A férfi bankautomatából vett fel pénzt a turisták számára rendkívül veszélyes Limában. A tranzakciót azonban három helyi férfi kifigyelte, majd a bankjegyek átadását követelte a 70 éves férfitól. A német erre futásnak eredt, ám a támadók lelőtték az idős embert, majd kifosztottak. A fegyveresek elmenekültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?