Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Petróleumlámpával világított a panelben

2003.01.26. 16:19
A konyhafülkében keletkezett a tűz szombaton este egy salgótarjáni toronyház egyik lakásában, amelynek bérlője a kórházba szállítást követően meghalt. A garzonházban átmenetileg 10 lakás vált lakhatatlanná.
A konyhafülkében keletkezett a tűz szombaton este egy salgótarjáni toronyház egyik lakásában - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t. Szabó János őrnagy közlése szerint a lakásban nem volt elektromos áram, mert azt korábban kikapcsolta a szolgáltató.

A lakást bérlő férfi, aki szombaton este a kórházban meghalt, petróleumlámpával világított, a konyha pedig gáztűzhellyel volt felszerelve. A szóvivő ismertetése szerint a konyhában keletkezett tűz okait jelenleg is vizsgálják a tűzoltók és a rendőrök. Szabó János elmondta: egymás után engedik ki a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházból azt a hat embert, akit közepes vagy enyhe füstmérgezéssel szállítottak be szombaton.

Tóth Edit, az önkormányzati bérlakásokat üzemeltető Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója a katasztrófavédelem és a rendőrség korábbi tájékoztatásait úgy pontosította, hogy két egymás mellé épült, egy 18 és egy 15 emeletes toronyház közül az utóbbi egyik lakásában keletkezett a tűz.

Tájékoztatása szerint átmenetileg 10 lakás vált lakhatatlanná a garzonházban. Hozzátette: ezek többsége az oltás miatt ázott be, néhány lakásnak pedig az ablakai törtek ki. Szólt arról is, hogy egy férfit, valamint egy asszonyt és két unokáját a Gorkij-telepi idősek otthonában helyezett el a polgármesteri hivatal. Bérleményük helyreállításáig itt biztosítják számukra a lakhatást.

Tóth Edit közölte: a belvárosi garzonház többi hajlék nélkül maradt lakója rokonokhoz, ismerősökhöz költözött.